Miért van ez a nettel?
Adott egy 500 Mbps internet.
Az egyik szobában tv-n netflixeznek (sima full hd-n akadás nélkül) nekem az xbox kábellel van összekötve a modemmel nem wifi-vel.
A netflix meg sem akad wifi-ről és a kép minősége sem romlik de nekem a letöltés xbox-on 5–20 nagyon max 40Mbps között ugrál másodpercenként (ha átrakom wifi-re akkor is ugyanez).
Létezhet, hogy a tv nagyobb sávszélességet kap valahogy? Vagy full hd-nak ilyen kicsi sávszélesség is elég, hogy ne legyen semmi akadás minőségbeli romlás?
Már az idegeimre megy, hogy 50gb-ot 4 órája tölti lefelé és még így is 60%-nál áll.
Gyorsan megnéztem Netflix-en, hogyan változik az adatforgalom.
Film indításánál 15 másodpercig felugrott 30 Mbit környékére, utána meg pár másodpercenként töltött egyet-egyet 5 Mbit-tel.
Steam-nél unokaöcsém is panaszkodott, hogy néha 150 Mbit-tel töltődnek a játékai, néha meg 30 Mbit alatt.
Ez alapján a FullHD-nak olyan 5-10 Mbit kell.
Amit CspCsj linkelt, az is nagyjából ezt igazolja.
10 Mbit egy 500-ason akárhogy számolom, simán elfér.
Szóval valószínűleg nem egy 1080p-s videó zabálja le az 500-as netedet.
Köszi a válaszokat.
Ma megint megnéztem és a helyzet ugyanaz még úgy is hogy az égvilágon semmi más nem használja a netet. Max 50-re ugrik fel.
Ha telefonon indítom el a mérőt akkor is ugyanez a letöltési sebesség wifi-n is és xboxon is kábellel akár délelőtt akár délután nézem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!