Switch POE (802.3af) portjával összeköthetem a TV-t, számítógépet?
Rövid: Ugyanolyan biztonságos, mint bármi más, de PoE-t nem fogsz használni ezekre.
Mi a cél? Amúgy ugyanúgy hálózati port, ha van PoE ha nincs. PoE csak egy energia (áram) forrást biztosít kimondott kis fogyasztós eszközöknek, mint pl.: kamera, termosztát, RasperryPi, stb... Egy TV vagy PC több áramot igényel, mint a PoE letudna adni.
3-as: a 802.3af az egy "okos" szabvány, csak akkor küld áramot (pontosabban kapcsolja rá a feszültséget), ha megbeszélte a másik oldallal, hogy mehet. Ha a másik nem tudja ezt a szabványt, akkor nem fog.
Nekem az itthoni hálózaton szinte minden port 802.3af v. at és eddig semmilyen nem PoE eszközzel nem volt probléma.
Viszont többféle PoE szabvány van, olyan is ami "buta" és ott mindenképpen rajta van a feszültség a megfelelő érpárokon. Korrekt másik oldali eszköznél ennek se kellene problémát okozni.
"...csak akkor küld áramot (pontosabban kapcsolja rá a feszültséget), ha megbeszélte a másik oldallal, hogy mehet."
Mondjuk érdekes kérdés, hogy egy PoE-n keresztül táplált eszköz hogyan fog bármivel is beszélgetni azelőtt hogy tápfeszültséget kapna! :)
5-ös: Erre van egy spéci "indító impulzus" ami nem haladja meg azt a feszültséget amit egyébként "normál" ethernet kommunikáció során átmehet.Ezt az impulzust ismeri fel a fogyasztó.
Ez az egész kb. olyan, mint a telefonon a gyorstöltés: azt is meg kell beszélje a töltő meg a telefon, aztán mégis működik teljesen lemerült telefonnál is.
"#5 Nagyon egyszerű, a PoE switch egy minimális feszültséget mindig rátesz"
Szerintem is nagyon egyszerű, de nem így.
Kondenzátorral le van választva a DC az adatvonalakról. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!