Iskolai wifik milyen mértékben tudnak követni? Én az iskolai laptopomat egy külső ssd-vel használom, tehát más oprendszerrel. Ha ezzel felmegyek az iskolai wifire, akkor csak az online tevékenységet látják, vagy azt is, ha pl. használok egy programot
Hidd el, nem unatkoznak annyira az iskolai rendszergazdák, hogy ilyenekkel foglalkozzanak. Én magam is az vagyok, és eszünk ágában nem lenne ilyenekkel tökölni.
Technikailag, ha megfelelően van beállítva a rendszer, azt elvileg láthatnánk, hogy milyen oldalakat/domaineket keres fel egy-egy gép, de ha az IP-d nincs a személyedhez rendelve, akkor lövésük sem lesz, hogy kinek a gépe volt az.
De egyébként még ha látják is, elhiszed, hogy tojnak/tojunk rá? Tökre nem érdekel egy rendszergazdát, hogy Sinkovszky Pista a 9.F-ből harmadik óra utáni szünetben miket nézegetett.
Azt meg, hogy milyen programok vannak a gépeden, hacsak nincs rajta valamilyen távfelügyeleti szoftver (nyilván, ha saját telepítésű oprendszerrel használod, akkor nincs ilyen), akkor nem fogják látni.
De egyébként szeptembertől nem is használhatod a laptopot (sem), csak akkor, ha megadott céllal (mondjuk mert egy tanórára kell) a tanár ideiglenesen engedélyezi.
"akkor lövésük sem lesz, hogy kinek a gépe volt az."
Azért van ott egy MAC-cím is, ami többnyire egyedi (volt már lapropom áthamisítható MAC-címmel). Szóval ha rendszeresen mókol valaki, hol belsö dolgokra bejelentkezve saját fiókkal, hol pedig más oprendszerröl mókol, akkor a közös MAC alapján össze lehet rendelni egy idö után.
De ja, ki olyan marha, hogy ezzel tököl.
4
Telefonokban alapértelmezés hogy minden wifi kapcsolódáskor másik mac címet riportol, de windowsban is átírható a driverben. (ahogy a 2es linkben már el lett mondva)
"Telefonokban alapértelmezés hogy minden wifi kapcsolódáskor másik mac címet riportol"
De itt telefonról szó sem volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!