Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Az EBAY miért csak USA-ba...

Az EBAY miért csak USA-ba enged postázni Magyarországról?

Figyelt kérdés

Szeretnék eladni pár dolgot. Beregisztráltam ebay.com-on. Kitöltöttem MINDENT,

kiválasztottam a 3452 szállítási lehetőség közül azt, ami Magyarországon is van

( standard shipping from outside US) és akármire kattintok, akárhogy csinálom, a termékadatlapon ez jelenik meg:

Ships to: United States

Nem állítottam be sehol, hogy USA-ba szállítson és átírni sem lehet, mert

automatikusan dobja. Hogy tudom úgy beállítani, hogy ne csak USA-ba postázhassak? Annyira idegesítő!

Regisztráltam az ebay.co.uk-n. Az meg CSAK UK-ba szállít. Az ebay.com azt hittem nemzetközi, tehát bárhonnan vásárolhatnak tőlem, de úgy néz ki, nem.

Tudna valaki segíteni?

28/N

aug. 25. 06:40
 1/9 anonim ***** válasza:

Az eBay-t egy kalamajka használni, de ha mindenképp ott akarsz árulni, akkor vedd figyelembe, hogy Mo.-t külön kell hozzáadni a postázási opcióknál és egyéni árazással, mert különben rosszul számolná a postaköltséget.

A postázás úgy értendő, hogy belföld = USA/UK/DE (amelyik oldalon hirdeted meg). Hiába Mo.-n van a termék, azt úgy kell beállítani, hogy külföld.

A visszaküldést is érdemes alaposan beállítani, mert eBay a vevőt védi. Termékleírás legyen pontos, hogy utólag igazolható legyen minden.

Plusz a használati díj, amit levon sikeres eladás esetén.

aug. 25. 08:20
 2/9 anonim ***** válasza:
Ui.: A postázási opcióknál van olyan is, hogy Európa. Ne dőlj be neki, mert Mo.-t nem sorolja Európába.
aug. 25. 08:23
 3/9 A kérdező kommentje:

igazából nem itt volt a megoldás, hanem szimplán egy gombot kellett aktiválnom a szállításnál, hogy “worldwide”, csak jól el volt dugva…

Így viszont meg az a gond, hogy csak USPS, FEDEX és egyéb drága futárcégeket választhatok szállítási opcióként, amit nem értek, hogy miért.

Senki nem fizetne 50-60 ezret, hogy a Fedex elvigye a csomagját ( díjkalkulátorral ennyit adott ki egy kicsi, 25X20X10-es csomagra a weboldalukon, például Angliába...)

Én standard elsőbbség postával akarom küldeni, aminek a költsége így is 10-15 ezer, de ez humánusabb. Szóval nem tudnátok még azt esetleg, hogy hogyan tudnék standard postát beállítani? Mert így csak FEDEX és USPS van.

És ami még rossz, hogy így free shipping-et (ingyenes szállítást) full nem tudok beállítani, amit eddig tudtam. Amint kijelöltem az international shippinget, egyből megszűnt a free shipping gomb.

(150 ezres táska árába belekalkulálom a szállítási költséget, így tudok free shipping-et adni, ezért fontos)

borzasztó ez az ebay kezelő felület….

aug. 25. 10:02
 4/9 A kérdező kommentje:
valahogy sikerült rájönni, hogy worldwide shipping-nél nem lehet beállítani ingyenes szállítást.
aug. 25. 11:16
 5/9 anonim ***** válasza:
Flat rate shipping nincs?
aug. 25. 11:28
 6/9 anonim ***** válasza:

Azért, mert ezek szállítanak world wide. Mint említettem az eBay úgy számol, hogy a csomag USA-ban van, így jönnek ki az irreális árak. Manuálisan kell beállítani a szállítást, attól függ árat tudsz megadni régiókra.

Egyébként a world wide-al vigyázz, mert ha Ausztráliából rendeli meg valaki, akkor oda is fel kell adnod és csillagászati összeg lesz. Ingyenes postázást world wide-t semmiképp se állíts be.

aug. 25. 11:57
 7/9 anonim ***** válasza:
A flat rate árazásnál majd nyugodtan válassz ki valami economy szállítási módot. Az eBay rendszere nem ismeri a Magyar Postát, azt ne is keresd.
aug. 25. 11:59
 8/9 A kérdező kommentje:

oké! Megfogadtam a tanácsokat!

Nagyon-nagyon köszönöm! ❤️

aug. 25. 14:22
 9/9 A kérdező kommentje:
amúgy elfelejtettem válaszolni, hogy azért ebay-en adnám el a cuccokat, mert többnyire designer dolgaim vannak, amik vadi újak, nem használtak, tehát nem Vinted kategória ès Magyarországon többnyire nincs is pénzük az embereknek. Amazon még nagyobb katyvasz számomra, bár tény, hogy ebay is az lett. Kb 10 ève csak ebay-en tudtam eladni a termékeket, ott egyből elmentek, ezért próbálom megint itt, mert gardróbot ürítek, szelektálok.
aug. 25. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!