Az EBAY miért csak USA-ba enged postázni Magyarországról?
Szeretnék eladni pár dolgot. Beregisztráltam ebay.com-on. Kitöltöttem MINDENT,
kiválasztottam a 3452 szállítási lehetőség közül azt, ami Magyarországon is van
( standard shipping from outside US) és akármire kattintok, akárhogy csinálom, a termékadatlapon ez jelenik meg:
Ships to: United States
Nem állítottam be sehol, hogy USA-ba szállítson és átírni sem lehet, mert
automatikusan dobja. Hogy tudom úgy beállítani, hogy ne csak USA-ba postázhassak? Annyira idegesítő!
Regisztráltam az ebay.co.uk-n. Az meg CSAK UK-ba szállít. Az ebay.com azt hittem nemzetközi, tehát bárhonnan vásárolhatnak tőlem, de úgy néz ki, nem.
Tudna valaki segíteni?
28/N
Az eBay-t egy kalamajka használni, de ha mindenképp ott akarsz árulni, akkor vedd figyelembe, hogy Mo.-t külön kell hozzáadni a postázási opcióknál és egyéni árazással, mert különben rosszul számolná a postaköltséget.
A postázás úgy értendő, hogy belföld = USA/UK/DE (amelyik oldalon hirdeted meg). Hiába Mo.-n van a termék, azt úgy kell beállítani, hogy külföld.
A visszaküldést is érdemes alaposan beállítani, mert eBay a vevőt védi. Termékleírás legyen pontos, hogy utólag igazolható legyen minden.
Plusz a használati díj, amit levon sikeres eladás esetén.
igazából nem itt volt a megoldás, hanem szimplán egy gombot kellett aktiválnom a szállításnál, hogy “worldwide”, csak jól el volt dugva…
Így viszont meg az a gond, hogy csak USPS, FEDEX és egyéb drága futárcégeket választhatok szállítási opcióként, amit nem értek, hogy miért.
Senki nem fizetne 50-60 ezret, hogy a Fedex elvigye a csomagját ( díjkalkulátorral ennyit adott ki egy kicsi, 25X20X10-es csomagra a weboldalukon, például Angliába...)
Én standard elsőbbség postával akarom küldeni, aminek a költsége így is 10-15 ezer, de ez humánusabb. Szóval nem tudnátok még azt esetleg, hogy hogyan tudnék standard postát beállítani? Mert így csak FEDEX és USPS van.
És ami még rossz, hogy így free shipping-et (ingyenes szállítást) full nem tudok beállítani, amit eddig tudtam. Amint kijelöltem az international shippinget, egyből megszűnt a free shipping gomb.
(150 ezres táska árába belekalkulálom a szállítási költséget, így tudok free shipping-et adni, ezért fontos)
borzasztó ez az ebay kezelő felület….
Azért, mert ezek szállítanak world wide. Mint említettem az eBay úgy számol, hogy a csomag USA-ban van, így jönnek ki az irreális árak. Manuálisan kell beállítani a szállítást, attól függ árat tudsz megadni régiókra.
Egyébként a world wide-al vigyázz, mert ha Ausztráliából rendeli meg valaki, akkor oda is fel kell adnod és csillagászati összeg lesz. Ingyenes postázást world wide-t semmiképp se állíts be.
oké! Megfogadtam a tanácsokat!
Nagyon-nagyon köszönöm! ❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!