Hogyan tudom kitalálni, országonként/régiónként milyen erős lefedettségre és interneterősségre számíthatok Telekomos előfizetőként?
Figyelt kérdés
Van egy végtelen internetcsomagos telekomos előfizetésem. Tervezek utazni és távmunkából dolgozni a következő hónapokban rendszeresen. Ehhez az itthoni telefonos netemet használnám megosztva azt a laptopra. Fontos, hogy a telefonomat használjam hotspotként és ne pl. helyi hoteles wifi hálózatokra csatlakozzak. De félek, mi van, ha az adott országban/régióban nagyon gyenge lesz a lefedettség. Ha jól értem a dolgokat, amikor EU-n belül egy másik országban vagyok, a Telekom előfizetés továbbra is működik, de az adott országnak valamely szolgáltatója fogja a hálózatot nekem nyújtani - optimális esetben Telekomnak egy partnere, de ha az nincs, akkor bármilyen más cég. Van bármi módja annak, hogy kinyomozzam, pl. Görögországban, Olaszországban, és Törökországban (oké, tudom ez nem EU, de ha jól emlékszem, a törökökre is érvényes az EU roaming szabályozása) milyen hálózaterősségre számíthatok?aug. 20. 20:21
1/3 anonim válasza:
Azért a Telekom egy elég nagy cég, valószínűsítem, hogy az egyik legnagyobb telekommunikációs cég nemzetközileg is, így kétlem hogy bármilyen nagyobb problémába ütköznél.
Konkrét roaming partner listát én sem találtam sajnos, de lehet hogy csak én nem jártam sikerrel.
A digi-nek pl itt elérhető:
2/3 anonim válasza:
"következő hónapokban rendszeresen"
A mobilnet egy idő után le fog tiltani, utána keresgélhetsz free wifi hotspotokat..
3/3 anonim válasza:
#2 Nem fog letiltani, csak roamingdíja lesz, amint eléri vagy az otthon forgalmazott adatmennyiség 4 havi átlagát, vagy a roaming napok száma több lesz, mint az otthon töltött napok száma 4 havi átlagban. Meg amúgy a korlátlan net se korlátlan EU-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!