Rendőrség nevében küldenek leveleket emailben nekem,ez mi?
estudiantes.uv.mx email cimen
sosem követem el semmit, templomba járok
estudiantes jelentese (iskolai) hallgatok
mi all a levelben? linkeket is megnyitottad csatolt fajlokat is letoltotted? es futtatad is?
szukseges minel tobb emlitett dolgot megtenned hogy a "rendorseg" radtalaljon
A rendőrség nem emailt küld hanem postai úton, levélben értesít ha valami gondja van veled.
Valaki csaló, adathalász tudta meg az email címedet és az írogat neked.
A rendőrség nem kommunikál email-levelezőrendszeren keresztül, hanem Ügyfélkapun, Hivatali Kapun, Cégkapun vagy hivatalos e-mail-címről, illetve postai úton küld leveleket.
10, és akik lepontoztak: nem azt írtam, hogy tegyen feljelentést egy kamu levél miatt, hanem ha biztosra akar menni, akkor ha besétál segítenek neki. És legalább értesülnek arról, hogy van egy újabb áldozat. Nem nagy munka azt hiszem pár kedves szó. De akkor elnézést kérek ha igen.
Aztán meg, ha kiderül, hogy mégsem kamu a levél (amit kétlek), azért lehet szidni a kérdezőt, mert egy noname gyakorisnak hitt... 🤷♂️ Semmi sem jó ma már... :/
Ilyen email-eket én is szoktam kapni amióta regisztráltam az Ázsiacenter webáruházba.
A rendőrségtől tegnap is jött - "Panaszt nyújtottak be Ön ellen. lásd a csatolt részleteket".
Hol valamelyik Bank nevében jön, hogy egyeztessem az adataimat, hol valamelyik telefonszolgáltatótól vagy áramszolgáltatótól, hogy ennyi és ennyi hátralékom van amit fizessek be.
Az ilyen email-ekkel nem kell foglalkozni, és nem kell rákattintani semmilyen bennük lévő csatolmányra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!