Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Beléptem a Facebook fiókomba,...

Beléptem a Facebook fiókomba, és biztonsági kódot kért. Miért?

Figyelt kérdés

Az itthoni gépről léptem be, amiről mindig netezek. Az sms-ben kapott kódot beírtam, erre beengedett, hogy új helyet engedélyeztem.

De miért érzékelte a tíz éve használt gépet új helyként?

Ez nem lehetett csalás/feltörés, ugye? A facen megadott telefonszámra kaptam a kódot. Belépésnél csak ezt a kódot kérte.

aug. 12. 20:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Mobilnet vagy VPN használat történt közben? Fizikailag ugyanaz a gép, de az addigitól eltérő hálózatról léptél be ebben az esetben.
aug. 12. 21:15
 2/8 A kérdező kommentje:

Azóta megint ezt csinálta! :o

Kiléptem, és ahogy most beléptem, megint kódot kért. Beírtam a kapott kódot, és a Face megint nyugtázta, hogy új készülékről jelentkeztem be.

Ez mi?

aug. 12. 21:18
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem történt tudtommal semmilyen mobilnet, VPN használat.
aug. 12. 21:19
 4/8 A kérdező kommentje:

Az SMS, amiről jött a kapott kód, csaló és veszélyes számnak van minősítve itt:

[link]

aug. 12. 21:24
 5/8 anonim ***** válasza:

Kétfaktoros kódok jöhetnek ilyen számokról mert bérelt számok többen használják. Gyakran ilyen számról jön több fiók SMS kódja is.

Nincs beállítva süti törlés a böngészőben.

aug. 12. 21:38
 6/8 A kérdező kommentje:

Egy óra alatt negyedjére próbáltam ki, és mindig csak a kapott kóddal enged be. A Face értesítéseim között meg folyton ott szerepel, hogy "Jóváhagytál egy bejelentkezést"

És mindegyikre kattintva ezt írja a Meta: "Mostantól egy új készülékről vagy bejelentkezve a Facebook-fiókodba."

De az a fura, hogy két Face fiók van a gépen, és a másik fiókba gond nélkül beenged. Csak ezzel a másikkal csinálja ezt.

Próbálok süti törlést. De eddig soha nem volt ezzel gond. :o

aug. 12. 21:54
 7/8 A kérdező kommentje:
Töröltem minden sütit, és így is csak kóddal enged be... :(
aug. 12. 21:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Valami FB anomália gondolom. Ha akarod ellenőrizheted fiók bejelentkezési tevékenység ellenőrizhető a fiókban. Nézd át látsz e idegen belépést a tiéden kívül.

Ha a belépési sütit törlöd vagy a gépet újra telepíted akkor az első belépésig új eszközként kezeli. De nálad valószínű más a gond.

aug. 13. 07:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!