Beléptem a Facebook fiókomba, és biztonsági kódot kért. Miért?
Az itthoni gépről léptem be, amiről mindig netezek. Az sms-ben kapott kódot beírtam, erre beengedett, hogy új helyet engedélyeztem.
De miért érzékelte a tíz éve használt gépet új helyként?
Ez nem lehetett csalás/feltörés, ugye? A facen megadott telefonszámra kaptam a kódot. Belépésnél csak ezt a kódot kérte.
Azóta megint ezt csinálta! :o
Kiléptem, és ahogy most beléptem, megint kódot kért. Beírtam a kapott kódot, és a Face megint nyugtázta, hogy új készülékről jelentkeztem be.
Ez mi?
Az SMS, amiről jött a kapott kód, csaló és veszélyes számnak van minősítve itt:
Kétfaktoros kódok jöhetnek ilyen számokról mert bérelt számok többen használják. Gyakran ilyen számról jön több fiók SMS kódja is.
Nincs beállítva süti törlés a böngészőben.
Egy óra alatt negyedjére próbáltam ki, és mindig csak a kapott kóddal enged be. A Face értesítéseim között meg folyton ott szerepel, hogy "Jóváhagytál egy bejelentkezést"
És mindegyikre kattintva ezt írja a Meta: "Mostantól egy új készülékről vagy bejelentkezve a Facebook-fiókodba."
De az a fura, hogy két Face fiók van a gépen, és a másik fiókba gond nélkül beenged. Csak ezzel a másikkal csinálja ezt.
Próbálok süti törlést. De eddig soha nem volt ezzel gond. :o
Valami FB anomália gondolom. Ha akarod ellenőrizheted fiók bejelentkezési tevékenység ellenőrizhető a fiókban. Nézd át látsz e idegen belépést a tiéden kívül.
Ha a belépési sütit törlöd vagy a gépet újra telepíted akkor az első belépésig új eszközként kezeli. De nálad valószínű más a gond.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!