Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit csináljak, ha nem tudok...

Mit csináljak, ha nem tudok belépni a gmail-ba?

Figyelt kérdés

A gmail-omra ráraktam a második biztonsági védelmet, vagyis, ha be akarok lépni, akkor küld egy kódot a telefonomra, aztán azt kell bemásolni. Nem mindig működik, mert eddig nem kérte. Aztán most valamiért kéri.

Csak az a baj, hogy nekem már nincs meg az a telefonszámom, és nem tudok kódot kapni arra. Ilyenkor mit kell csinálni?

2024. júl. 30. 23:07
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Milyen biztonsági rendszer az olyan, hogy ha valami történik a telefonnal, akkor nem lehet belépni?
2024. júl. 30. 23:08
 2/14 A kérdező kommentje:
Legalább valahogy megoldható? Vagy aki elveszti a telefont, az már végleg elveszti a gmail-ját is?
2024. júl. 30. 23:10
 3/14 A kérdező kommentje:

Azt írta segít, hogy ne lopják el az adatokat.

De úgy meglenne az összes, így meg elveszett az összes. Így még rossz.

Azért raktam rá, mert nem tudtam, hogy milyen, nem is nagyon akartam.

2024. júl. 30. 23:12
 4/14 A kérdező kommentje:
*rosszabb
2024. júl. 30. 23:12
 5/14 A kérdező kommentje:

Egyfolytában ott reklámozta, hogy meg kell csinálni.

Tovább se engedett volna. Mindig feldob valami hülyeséget. Mindig megkérdezi, hogy nem-e akarok csináltatni valamit. Milyen kényelem ez? Ezzel tették jobbá?

2024. júl. 30. 23:14
 6/14 anonim ***** válasza:

Ha adtál meg másodlagos e-mail-t, akkor még azzal meglehet oldani.

Ha nem, akkor írj a Gmail-nek, hogy Te voltál figyelmetlen.

Ne a rendszert szidd, mert a Te butaságod volt, hogy elfeledkeztél erről Sim kártya cserénél.

Új telefonszámot kellett volna megadni, ha cseréled, különben igen ez történik.

És pont ezért biztonsági rendszer, hogy ne tudjon bárki belépni a fiókodba, ezért is állítottad be.

Te most kb bárki vagy a rendszer szempontjából, mert az a valaki (A telefonszám megszünt és Te meg az újat nem adtad meg a Gmail-nek, hogy ismerje).

2024. júl. 31. 07:35
 7/14 anonim ***** válasza:

Ne viccelj, nekem van egy másodlagos email címem, ahol nem állítottam be kétfaktorost. Konkrétan nem enged be idegen helyről. Egy vicc az egész. Bejelentkeztem munkahelyi gépen, tudom a jelszót nyilván, erre kiírja, hogy jaj, nem tudjuk, te vagy-e, nem engedünk be. Rámentem a fiókvisszaállításra, végignyomkodtam, tudod, mi a vége? Jaj ez a te biztonságod, jelentkezz be máshol, ahol szoktál. És ennyi.

Telefonon bent vagyok szerencsére abban is, ugye jön az email, hogy ajaj, gyanús tevékenység, rámegyek, leokézom, hogy igen bakker én voltam, majd kiröhög és továbbra sem enged be a gépen mert szerinte nem elég biztonságos.

Egy vicc a google.

2024. júl. 31. 07:45
 8/14 anonim ***** válasza:

...ma 07:45...

Mint írtam...

Írj a Gmail-nek...

Ha azzal sem jó...

Evidens...

A szövegből...

2024. júl. 31. 07:48
 9/14 anonim ***** válasza:

Vagy aki elveszti a telefont, az már végleg elveszti a Gmail-ját is?

A telefonos 2fa SMS hitelesítés beállításakor le kellett volna tölteni a fióból a biztonsági kódokat 10db egyszerhasználatos. Ez pont arra való ha a telefon kiesik elvész összetörik akkor ez a kód használható helyette. Ha valaki elveszti a telefonját az még menthető mert a szolgáltatónál a régi SIM-et tiltják és kap újat ugyanazzal a számmal. Az igazi gond az ha a telefonszám nem lesz elérhető, viszont a letölthető kód pont ezért van.

A Google fiók több lehetőséget is kínál párhuzamosan a 2fa fiókbelépéshez csak be kellene állítani.

SMS-kód

Authenticator (kódgenerátor app)

másodlagos emailcím

helyreállítási telefon.

biztonsági kódok

hardverkulcs

2024. júl. 31. 11:01
 10/14 anonim ***** válasza:

Azért van értelme párhuzamosan több belépési hitelesítést megadni mert ha egy kiesik akkor még van más lehetőség. Ez nem csak a Google-nél van így, szinte minden fontos személyes fiók hasonló beállításokkal működik. Arra pedig gondolni kell ha a telefon kiesik legyen más lehetőség is.

"Nem mindig működik, mert eddig nem kérte. Aztán most valamiért kéri."

Egy fiók ha 2fa hitelesítéssel egyszer beléptél megkérdezi hogy megjegyezze biztonságos eszközként. Ha a fiókból nem lépsz ki akkor utána már nem kér minden használatkor újra 2fa hitelesítést. Viszont ha kilépteted az eszközt a fiókból a következő belépésnél újra kéri a hitelesítést. Előfordul ha több eszközön is belépsz abba a fiókba hogy időnként kiléptet magától. Új eszköznél pedig értelemszerűen kérni fogja a hitelesítést.

A személyes fiókok biztonsági beállításaira érdemes kicsit jobban odafigyelni mert könnyen kizárhatod magad saját fiókodból.

2024. júl. 31. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!