Laptop-nál 57 wh akkumulátor kapacitás mennyivel bír többet mint a 41 wh?
A százalékszámítást már nem tanítják az iskolában?
39%-kal hosszabb üzemidőre számíthatsz.
Furcsállnám ha így lenne. Levezetnéd nekem kérlek, hogy miért így számolsz és miért én számoltam rosszul?
Az 57Wh és 41Wh kapacitású akkuk között a különbség 16Wh. A kérdés arra vonatkozik, hogy a nagyobb akkuval szerelt mennyivel több üzemidőt biztosít. A 41Wh akku kapacitását és az ezzel elérhető üzemidőt vesszük alapnak, igaz? A 41Wh-nak hány százaléka a 16Wh? 32? Az én számológépem szerint 39 ( 41x0,39=15,99 ).
Nálad más jön ki? A két szám százalékos különbsége lehet nem ennyi, de erre vonatkozott a kérdés? Szerintem nem. Te és a 3 lepontozó a szöveges feladatot sem értettétek meg b+...
Szerintem ez a számítás helyes a kérdésre válaszként, ha már az volt a kérdés, hogy mennyivel bír többet:
E_P = h / t_P
E_P ≈ 1,956 × 10^9 J
16 Wh = 16 × 3600 J = 57600 J
57600 J / 1,956 × 10^9 J/E_P = 2,94 × 10^-5 E_P
t_P = 5,39 × 10^-44 s
2,94 × 10^-5 E_P / E_P = 2,94 × 10^-5 t_P / t_P = 2,94 × 10^-5
Planck időegység.
57 / 41 = 1.39 azaz 139%, ha teljesítményt nézzük.
Nem vagyok matematikus, de ez a százalékos különbség azt hiszem totál nem illik ide, ennyi erővel ha az 50e Ft-os vizetésedre kapsz 25e Ft-ot, akkor az nem egy 50%-os béremelés lesz, hanem 33%?
Egyébként meg ezek csak számok. Sokat számít a gyártott alkatrészektől, technológiától is. Plusz sok esetben nem is tud annyit amennyit papíron kellene. Az eszköz használatától is függ.
Nem lehet egzaktul kijelenteni, hogy mennyivel bírja tovább. Az tuti, hogy többet bír. Ennyi. Azt kell eldönteni, ér e ennyit, mennyivel kerül többe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!