Gigabites routeren miért csak max 300-350 mbpst mérek wifin keresztül?
Digis modemem van. Vásároltam egy ilyen routert: [link]
Modemet bridge modba állítottam. PPPoE kapcsolat létrejött. Lett két új wifi jel amit a router továbbít. Az egyik a 2.4 ghz a másik pedig az 5 ghz. Az utóbbira csatlakoztam és max 350 mbpst mérek vele. Laptopon is, telefonon is. Ellenőriztem a laptopom, írja, hogy a wifi jel 5 ghz. Router beállításaiban is engedélyezve van az 5 ghz. A falbol a modembe optikai kábel jön. A modem lan1 portját a router wan portjával CAT5e kábellel kötöttem össze.
A router amit vettem 300 mbpst tud 2.4 ghzn és 1200 mbps 5 ghzn továbbítani. Olyan mintha annak ellenére, hogy azt írja 5 ghz valójában csak 2.4 ghzn jönne.
Nem tudom esetleg digi ügyfélkapun kellene a bridge mod mellett mást is állítani? Mondjuk az 5 ghzt? De azt meg kétlem, mert ezt a részt a routerem végzi.
De akkor miért írja, hogy 5 ghz wifin akár 1200 mbpst is tud?
Egy komolyabb routerrel átjönne több is?
Nekem "csak" 500Mbit van gépek és 2 TV lan kábellel bedugva telók-laptop Wi-fin szipákolja a netet. Minden megy ahogy kell. Sose mértem, hogy meg van-e.
Ha egy végponton szeretnéd az 1Gbitet olyan lan kábel és olyan eszköz is kell ami fogadni tudja.
De ritka azaz eset amikor kell ekkora sávszélesség. Esetleg torrent, vagy valami nagy 100GB játék esetén. De én erre is csak rá nyomok azt othagyom mire kell letölti ez is.
Egyébként a 350 wifin tök jó.
A Wifis eszközöknek a 350 bőven elég mindenre. Kábelen gépen pedig nyomhatod 1000-el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!