Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem továbbítja az...

Miért nem továbbítja az internetet a router?

Figyelt kérdés

Az régi routeremet le szeretném cserélni. Mindent jól csináltam, mindent kábelt jó helyre dugtam. A router kap internetet, de nem adja tovább. A számítógép nem kap internetet, és nincs wifi.

A modem Cisco, a router egy TP-Link AX1500.

Valamit rosszul csináltam a beállításoknál, vagy le kell tölteni valamit?

2024. jún. 23. 20:42
 1/10 A kérdező kommentje:
Archer AX17
2024. jún. 23. 21:20
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Az internet használatához megadtad a felhasználónevet és jelszót valahol?

Eddig hol volt a láncban?

2024. jún. 23. 22:03
 3/10 A kérdező kommentje:
Simán az internerhez nem. A wifihez igen, de akkor sem működik.
2024. jún. 23. 23:31
 4/10 anonim ***** válasza:
xd
2024. jún. 24. 04:50
 5/10 anonim ***** válasza:

Mágikusan nincs internet csak mert bedúgod a kábelt? Szerinted a szolgáltató mi alapján állítja be milyen sávszélesség elérhető neked, vagy hogy egyáltalán kaphatsz-e netet? Hát úgy hogy be kell jelentkezni a hálózatba.

A router beállításaiban meg kell adnod a felhasználónevet és jelszót. Ezt szerződéskötéskor kapod meg. Az előző routeredben azért nem kellett, mert azt beállította neked a szerelő bekötéskor,.

2024. jún. 24. 11:30
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem a szerelő állította be, úgy vettem később, és simán beüzemeltem.
2024. jún. 24. 11:59
 7/10 anonim ***** válasza:
38%

#5 A szolgáltatóhoz a modemen keresztül csatlakozunk. Abban vannak megadva a hálózathoz való csatlakozás adatai. Abba te otthon be se tudsz lépni és szükség sincsen rá. Az utána kötött routerbe tudod a saját hálózatodat konfigurálni, az a tied. Én már vagy háromszor cseréltem itthon routert és a csatlakozás után mindig azonnal volt netem, nem kellett semmiféle felhasználónevet, meg jelszót beírni.

Kérdező

Javaslom, hogy elsőre reseteld a routert, így minden alapbeállításra áll. Ekkor elméletileg kell, hogy legyen dróton internet és kell lennie wifinek is.

2024. jún. 24. 12:02
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
#7 Gondolom nem volt még akkor optikai neted, meg úgy amúgy is már ritkaság számba megy hogy külön modemet ad a szolgáltató és nem routert.. Max az olyan helyeken ahol csak koax van.. És de be lehet lépni és be tudod állítani.. vagy akkor nagyon ügyes hacker vagyok és anélkül hogy tudnék róla feltörten az itthonit :D
2024. jún. 24. 12:13
 9/10 A kérdező kommentje:

7-es

Azt is csináltam, reset-eltem a routert. De szerintem a beállításoknál csináltam rosszul valamit. Nem kell kapkodnom, a régi router működik, csak gyenge a jele, ezért akarom erősebbre cserélni.

De az nem számít, hogy hogyan jön az internet a routerbe, ugye? Koax-kábelen jön amúgy. A routernek mindenképpen továbbítania kell a jelet, ugye?

Egyébként a routert látja a telefon, tehát van wifi-jel, de nem jön rajta internet.

Valahogy csak megoldom.

2024. jún. 24. 12:42
 10/10 A kérdező kommentje:
Mármint a modemig jön koax-kábelen.
2024. jún. 24. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!