Miért nem továbbítja az internetet a router?
Az régi routeremet le szeretném cserélni. Mindent jól csináltam, mindent kábelt jó helyre dugtam. A router kap internetet, de nem adja tovább. A számítógép nem kap internetet, és nincs wifi.
A modem Cisco, a router egy TP-Link AX1500.
Valamit rosszul csináltam a beállításoknál, vagy le kell tölteni valamit?
Az internet használatához megadtad a felhasználónevet és jelszót valahol?
Eddig hol volt a láncban?
Mágikusan nincs internet csak mert bedúgod a kábelt? Szerinted a szolgáltató mi alapján állítja be milyen sávszélesség elérhető neked, vagy hogy egyáltalán kaphatsz-e netet? Hát úgy hogy be kell jelentkezni a hálózatba.
A router beállításaiban meg kell adnod a felhasználónevet és jelszót. Ezt szerződéskötéskor kapod meg. Az előző routeredben azért nem kellett, mert azt beállította neked a szerelő bekötéskor,.
#5 A szolgáltatóhoz a modemen keresztül csatlakozunk. Abban vannak megadva a hálózathoz való csatlakozás adatai. Abba te otthon be se tudsz lépni és szükség sincsen rá. Az utána kötött routerbe tudod a saját hálózatodat konfigurálni, az a tied. Én már vagy háromszor cseréltem itthon routert és a csatlakozás után mindig azonnal volt netem, nem kellett semmiféle felhasználónevet, meg jelszót beírni.
Kérdező
Javaslom, hogy elsőre reseteld a routert, így minden alapbeállításra áll. Ekkor elméletileg kell, hogy legyen dróton internet és kell lennie wifinek is.
7-es
Azt is csináltam, reset-eltem a routert. De szerintem a beállításoknál csináltam rosszul valamit. Nem kell kapkodnom, a régi router működik, csak gyenge a jele, ezért akarom erősebbre cserélni.
De az nem számít, hogy hogyan jön az internet a routerbe, ugye? Koax-kábelen jön amúgy. A routernek mindenképpen továbbítania kell a jelet, ugye?
Egyébként a routert látja a telefon, tehát van wifi-jel, de nem jön rajta internet.
Valahogy csak megoldom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!