Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ki mire használja a PC Fórum...

Ki mire használja a PC Fórum nevű oldalt?

Figyelt kérdés

Valószínűleg kevesek perverziójáról van szó, de mégis érdekel, hogy önmaguk hirdetésén túl ellát-e egyáltalán bármilyen érdemi funkciót ez az oldal. A kérdés azért merül fel, mert:

1. A hírek/cikkek egy jelentős része bulvár szintű, részrehajló, hiányos, fals

2. Az eredeti idegen nyelvű forrás értelmezése nem egyszer eléggé szubjektív és félrevezető

3. A „fórum” gyakorlatilag cenzúrázva van. Az oldal egyetlen „agya”, a Sting nevezetű infantilis figura mindent moderál, ami NEKI nem tetszik

Tehát mivel olvasni nem nagy szakmai élmény, véleményezni a megjelenő tartalmakat nem lehet (pláne, ha a Microsoft termékeit, vagy a cikkek minőségét BÁNTJA az ember). Katasztrófaturistáknak kedvez csak, meg annak az 5-6 embernek, akik tudnak annyira elvonatkoztatva írni, hogy az túlélje a moderálást. Szóval mégis ki mire használja így 2024-ben, amikor a marék magyar IT-s fórumok bármelyike többet nyújt?

jún. 17. 13:35
 1/8 anonim válasza:
Van egy "fontos" szerepe az oldalnak. A szerkesztője elvakult Apple-gyűlölő. Minden Apple-el kapcsolatos negatív hírt kirak, sokszor saját véleményét (gyűlöletét) beleszőve az írásaiba, ami etikátlan és szakmaiatlan is. Gyakran fake news híreket, külföldi Apple gyűlölőktől átvett, nem ellenőrzött anyagokat is kitesz. A kritikát nem fogadja, ha rávilágítasz - akár tényekkel alátámasztva - hogy hülyeségeket ír, akkor letilt. Amit itt írok, az egybevág a te három pontoddal, pedig eredetileg csak a fő kérdést olvastam el, a kísérő szöveget csak most, mikor befejeztem a válaszomat.
jún. 17. 14:29
 2/8 A kérdező kommentje:
Na, ezt jó tudni. Ezt speciel nem figyeltem meg. Bennem inkább az fogalmazódott meg, hogy egy dedós Windows fanboy, akinek túl bonyolult minden más, ezért butának érzi magát, ha valaki a legjobb szándékkal is vitatja a cikkeit. Ilyenkor persze aki hozzászól az A Hibás. Lehet mostanában a Linux helyettesíti az Apple-t, mert slozin ülve azzal szórakoztatom magam (mielőtt spamnek jelölném), hogy mit ajánl a Chrome. Egy idő után már zavart a tisztán látható ferdítés és tök mindegy mit írtam kb. minden hozzászólásom utólag törölte. Köszi a kiegészítést.
jún. 17. 14:49
 3/8 anonim ***** válasza:

Sting Apple ÉS Linux utáló. Állítólag valamikor szerette használni a Linuxot, de azóta, ki tudja miért, megromlott a kettejük viszonya, és Sting ott ekézi, ahol tudja.

A PC Fórum egyetlen előnye, hogy magyar, és néha jól esik egy kis magyar tartalmat olvasni, főleg mikor olyan napok vannak, hogy több tíz- vagy száz oldalnyi dokumentációt olvasok el angolul.

jún. 17. 15:57
 4/8 A kérdező kommentje:
Kétségtelen. De szerintem a HWSW vagy a PH lapcsalád is messze jobb. A hazai kínálat általában clickbait meg toxikus. Ebben messze vezet a PC Fórum. Csak ez nem látszik már szinte a végtelen cenzúra miatt.
jún. 17. 17:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez a Sting egy beteg ember, kár időt fecsérelni rá. Gyűlölni egy tárgyat vagy egy márkanevet? Szánalmas.
jún. 17. 21:35
 6/8 anonim ***** válasza:

Néha, nagyon ritkán ránézek arra a fórumra is, hátha ajánlanak egy jó programot a számítógépemre valamihez, amiről eddig nem is tudtam, hogy kell nekem.

Vagy, hogy sokkot kapjak az újabb hírektől.

Ahogy nézem, pont tíz éve léptem be abba a fórumba utoljára.

Mert próbáltam ott is segíteni, de nagyon hamar belefáradtam.

Hogy nem volt elég megoldani a kérdést, hanem még külön vitatkozni is kellett néha valamelyik örökös (hím)taggal.

Én meg amúgy is nehezen viselem az embereket.

Főleg akkor, ha bármerre nézek, mindenkinek van ...:

https://www.youtube.com/watch?v=XogF3__xQck

De az az egy előnye volt, -ahogy emlékszem,- hogyha ott valaki fel akart tenni egy kérdést, akkor kiírta neki az oldal, hogy pontosan írja le a problémáját.

(Milyen hardver, melyik modell, milyen szoftver van telepítve, stb...)

És úgy egyszerűbb volt elindulni a megoldás felé.

Mert, ha itt a GyK-en valaki felmeri vetni az ötletet, hogy a kedves kérdező egy picivel több infót is megadhatna a semminél, akkor néha még megsértődnek és két hétig vissza se találnak.

jún. 17. 21:48
 7/8 anonim válasza:
100%
Én töröltem a regisztrációmat az oldalukról. Sting nem fogadja el a másik véleményét, ha az szemben áll az övével. Olyan nincs, hogy Stingnek ne lenne igaza. Szereti mondatonként idézni hozzászólásokból, majd azokat egyenként megcáfolni vagy kioktatni. Egy 60 éves agglegényhez tudnám hasonlítani a viselkedését, aki világ életében egyedül élt, mindent maga csinált és mindent is sokkal jobban tud. Sok bulvárcikk van az oldalán, olyan dolgokról, amikről azóta sem hallottam máshol. Fogalmam sincs honnan szedi ezeket, de csak úgy ömlik belőle. Aztán ott a haverja a Netangel. Ő sem különb. Van nekik ez a "Társalgó" és a "Tudástár" fórum. Ha valaki a rossz helyen teszi fel a kérdést akkor ez a Hálóangyal képes lezárni a témát és egy üzenetet is írni alá, hogy aztán ha valaki valami hasonló problémával keresgél a neten, akkor pont belefusson, de választ nem talál. Ha több esze lenne, akkor fele erőből átrakhatná a kérdést a megfelelő témába (és esetleg a kérdezőt figyelmeztetné, hogy máskor vigyázzon), mindenki jobban járna. És akkor még ne is említsem, ha rossz címet ad valaki a témaindító kérdésének. Mintha valami Magyar nyelv és irodalom szakkörön lennének. Persze a bulvár cikkeiknek lehet clickbait címük, vagy valami kétértelmű. Az ember esze megáll tőlük! Az oldal fórum részén azért vannak jó fejek is, akik segítenek, mint pl img1. Türelmes és ha tud segít. Van aki litániát ír egy egyszerű problémára is, mint pl Bundy the updater. Őt pont úgy képzelem el, mint az avatar képe. Gőz Arankát már rég láttam a fórumon, ő kezet foghatna Stingel és Netangellel. Lehet rokonok. Ez az én véleményem!!!
jún. 19. 21:32
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi az újabb válaszokat. Nem gondoltam, hogy túl sokan futnak/futottak bele ebbe a "jelenségbe". Nekem nagyon régről rémlik az oldal, de sosem volt releváns. Egyszerűen van/volt jobb fórumozási lehetőségem. Manapság csak azért látom, mert a Google hirdetésekben rengeteget szerepel. Különben nem tényező.

7.

Ez vitathatatlan. Ilyen diktatúrákban is kialakulhatnak közösségek, diaszpórák. Gondolom régebben könnyebb volt kialakítani, amikor még kevesebb bejáratott platform és lehetőség volt. Manapság már nem látom mi értelme (főleg azután, hogy engem konkrétan teljesen moderál, mintha az élete múlna rajta, hogy napvilágot lát egy hozzászólásom) lenne egy ilyen incel figura szerelmeként kezelt oldalon információt cserélni. Igazi túlélő az, aki még ma is inkább ott segít másoknak mintsem a többi ismert fórumon. A tövig tolt cenzúra lassan mindent ellehetetlenít. Ezt az idézgetést én is megfigyeltem. Tiszta dedós, tényleg inkább csak kirakatba helyez másokat, mert érvelni ritkán érvel valid információval.

jún. 20. 02:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!