Mást is zavar Facebook-on, illetve Messenger-en, hogy néhány ismerőse gyakran online van, de sose, vagy csak nagyon ritkán olvassa, amit írtok nekik?
Amióta van ez a korlátozás opció, sokan használják, és kialakítanak egy szerintem egészségtelen kommunikációs módot, az amúgy is egyre toxikusabb etikett berkein belül, pl:
"Majd válaszolok, ha akarok, addig se lássa, hogy elolvastam."
"Érdekel mit írkál, de nem akarom hogy ezt tudja."
(Egyébként fehérrel jelzi a Lite ba korlátozott az üzenet, és amikor válaszol, ott a tényleges "látta időpont".
"Mi az hogy átküld egy 5 perces videót ?! Dobok rá egy like ot, hagy örüljön. "
Tegnap megkérdezi unokatesóm (45 éves, Nő) hogy mi újság.
Leírom, folyamatosan online, azóta sem válaszolt. Na Ő meg pont az a karakter, akinek tökéletes az élete, és ebbe beletartozik az is, hogy időnként ráír vakakire, hogy Ő érdeklődő is.
Sajnos nekem is tiltanom kell pár embert, nem bírom az ilyesmiket, amikor bejött a Facebook egész nap mindenki irogatott mindenkinek, örültünk hogy vége az sms korszaknak, ma meg..
Tisztelet a kivételnek.
Igen, picit zavaró pár jelenség.
3, :)
Alap.
Viccet félretéve, amikor beindult ez az egész, tényleg valahogy mindenki tudott válaszolni egyből.
Az alváson, Sex-en, Wc-zésen kívül nem nagyon tudok elképzelni olyan szituációt, hogy ne válaszolnék azonnal, vagy hogy ne írnék annyit, hogy:
Pillanat, kb 5 perc, most nem érek rá, vagy ha nagyobb dologban vagyok:
" Szia! Most nem tudok írni, de amint ennek vége, írok, stb"
Hogy ne várjon a másik.
Ez nekem valahogy az internetes etikett része ma is.
Ezt írja a barátnőd:
" Szia! Most nem tudok írni, mert valaki más van bennem, majd írok.."
Akkor visszaírok, hogy:
"Rendben, köszönöm hogy szóltál, összepakolom a cuccaid, mire hazaérsz, puszi! "
"Ez nekem valahogy az internetes etikett része ma is."
Tudod, az IM és a telefonhívás között az a nagy különbség, hogy míg a hívás sürget, hogy vedd fel, az IM csak értesít, hogy új üzeneted érkezett.
Szerintem teljesen egyértelmű és nyilvánvaló, hogy oka van annak, ha nem válaszolok egy üzenetre. Vagy nem érek rá, mert éppen dolgozom, és oda kell koncentrálnom, vagy egyszerűen nem akarok válaszolni, mert épp olyan kedvem van. Miért kéne ilyen tiszteletköröket futnom ilyen "bocs most nem tudok írni..." típusú üzenetekkel?
Sokan, főleg az idősek, összekeverik az IM-et a telefonálással.
9, Értem.
Nekem ettől továbbra is belefér, hogy reagálok, hogy ne várjon a másik. A fiatalok meg elfelejtik milyen volt az sms korszak, az sms 1000 csomag, és hasonlók, vagy amikor beindult a Facebook
Nekem alap, hogy válaszolok, vagy ha nem pár szót írok, hogy mikor.
Mostanában lett hirtelen mindenki hűde elfoglalt (lásd fentebb hogy indult). A Facebook meg támogatja is ezt a fajta emberek elidegenítését, a korlátozás opcióval.
Hogy lehet mindenki Monsieur, Lord, Princess, Lady akárki, aki hűdefontosnak élheti így meg magát, hogy majd Ő válaszol ha megnézi vakamikor, hogy írt e valaki/akit korlátozott.
Köszönöm, de Én amint tudok, inkább válaszolok, vagy jelzem hogy kb mikor, hogy ne várjon a másik.
Letiltom azt akinél azt érzem, hogy akkor vesz elő, ha kedve tartja, mint valami streaming szolgáltatást.
Pl a messenger amúgy meg az emberek többségének inkább spórolás, olcsóbb mint a hívás/sms, nem befolyásolja a mondandó/kérdés fontosságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!