Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy lehetne legjobban megolda...

Darko1998 kérdése:

Hogy lehetne legjobban megoldani a két pc internet elosztásat? (DIGI 1000/MBPS)

Figyelt kérdés

Nemsokára költöznék párommal, és a netet nem igazán tudjuk hogyan lehetne a legjobban megoldani. Azt szeretném, hogy a két gép vezetékesen kapja a netet, de tudjuk a routert is használni, telefonjainkkal. Mivel tudnánk maximálisan kihasználni a sávszélességet? Érdemes a Digi által beszerelt Routert használni, vagy sajátra is cserélhetem? És ha sajátot használnék, mire érdemes figyelnem router vásálásakor? Inkább tanácsokat keresek, mert picit tanácstalan vagyok hogy hogyan oldjam meg a legoptimálisabban.

Válaszokat előre is köszönöm!!

jún. 3. 18:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

10/

Melyik ma osztogatott szolgáltatós routeren nincs 2db lan luk?

jún. 3. 21:40
 12/15 anonim ***** válasza:
A telefonok kábeles bekötése kissé macerás ha csak kábelről kérdez.
jún. 3. 21:43
 13/15 anonim ***** válasza:
Érdemes figyelni arra még, hogy oké hogy több port van a routeren, de például én olyat kaptam a szolgáltatótol amin csak egy port volt gigabites a többin nem ment a gigabit. Általában ilyenkor külön színnel és felírattal is jelzik a portnál.
jún. 4. 08:23
 14/15 anonim ***** válasza:

Azért be is lehet osztani a sávszélességet. 1000Mbiten könnyű "garázdálkodni".

Nálunk 2 gép amin játszunk is, 1 házi szerver, 3 okostévé és 4-6 okostelefon osztozik 500Mbiten.

Igazából a szerveren a torrent van lekorlátozva 100/20-ra.Mert az képes lenne teljesen felzabálni.De így töltögetés közben sincs hiánya senkinek. Azt, hogy 1 eszközön használjuk ki a "gigabitet" házi körülmények között kb felesleges.

jún. 4. 11:09
 15/15 anonim ***** válasza:
59%

Mit takar ez a "házi körülmények között"? Másrészt mért lenne felesleges?

1. Két gép + pár telefon ha egyik sem képes gigabites kapcsolatra/egyik sem kap gigabites hálózatot, akkor egyben ígysem úgysem fogják kihasználni a gigabitet akkor minek fizetné?

2. ha meg képesek az eszközök gigabites kapcsolatra akkor meg adjunk már nekik gigabites hálozatot. Azért nem mindegy, hogyha töltök le például egy filmet, akkor kimegyek wcre kezetmosok és mire visszaérek le van töltve vagy várnom, kell 20 percet.. Egy nagyobb 100+gigás játék letöltése meg nem mindegy hogy fél óra és tolhatom vagy 2-3 óra.. Nekem erről ez a véleményem. Ha már fizetem akkor legyen kihasználva.

jún. 4. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!