Hogy lehetne legjobban megoldani a két pc internet elosztásat? (DIGI 1000/MBPS)
Nemsokára költöznék párommal, és a netet nem igazán tudjuk hogyan lehetne a legjobban megoldani. Azt szeretném, hogy a két gép vezetékesen kapja a netet, de tudjuk a routert is használni, telefonjainkkal. Mivel tudnánk maximálisan kihasználni a sávszélességet? Érdemes a Digi által beszerelt Routert használni, vagy sajátra is cserélhetem? És ha sajátot használnék, mire érdemes figyelnem router vásálásakor? Inkább tanácsokat keresek, mert picit tanácstalan vagyok hogy hogyan oldjam meg a legoptimálisabban.
Válaszokat előre is köszönöm!!
Ingyen adják a routert amit mindenképpen használni kell az optikai kábelhez,próbáld majd ki mit bír(legalább i7 proci kell az 1000/MBPShez).
ha nem elég gyors akkor utána köthetsz saját routert amit a digi oldalán tudsz majd bekapcsolni.
Nekünk Huawei optiXstar HG8147X6 router adtak.
"legalább i7 proci kell az 1000/MBPShez"
Azért jó néhány évvel a a core i sorozat előtt is elérhető volt a gigabites LAN. Gondolom azért került néhány socket 478-as lapra is a Pentium4 korszakban, mert útban voltak a vezérlők a raktárban :D
#4# Ők írják az oldalukon:
DIGINet 1000 FTTH:
Intel i7 processzor 6MB CACHE (pl.: HQ) 2,2GHz, vagy ezzel egyenértékű
RAM: 8GB
SSD meghajtó
Gigabites hálózati kártya
Cat5e szabványú UTP kábel
Windows 7 vagy annál újabb operációs rendszer, Linux, MacOS
Gigabites router (opcionális)
És tényleg így van,azért kellett új(használt)gépet vennem mert a 1000-es net bekötése után a gép belassult,a proci pörgött-pedig már gigabites alaplapi hálókártya volt benne.Vettem (feleslegesen)külön gigabites hálókártyát azzal sem ment,erősebb gép kellett a gyors nethez (i5).
Nem kell routert venni mert a szolgáltató ad.
Nálam a DIGINet 1000 FTTH-nál általában 900 Mbit/s tudja LAN kábelen.
Az alaplapgyártók feltüntetik, hogy max. mennyi sebességre képes LAN kábelen.
- pl. ennél az alaplapnál max. 2.5 Gb.
#5: több mint 20 éve 100Mbiten lófütty processzorterheléssel töltöttem Athlon XP-vel.
Most megnéztem a speedtest.nettel, az 500Mbites netemnél max letöltésnél 6%-ot ugrik a Ryzen 7-em processzorterhelése. A gigabithez nem kell i7, már a core i sorozat előtt is voltak olyan több NIC-es rendszerek, amik 4x1GB-esek voltak és teljesen jól működtek. A te felvetésed alapján a Synology rackNASem sem működne rendesen, mivel csak i3 szolgálja ki a 4db 1Gbit NIC-t. :)
Valamit te benéztél anno, a Digi pedig hülyeséget ír a weblapján. Csinálj egy speedtestet és közben figyeld a feladatkezelőben a processzorterhelés változását, meglepne ha az enyémnél sokkal nagyobb értékkel találkoznál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!