Telekom optikai net miért nem tölt rendesen?
Fél éve húzták be az optikát (1000/1000), a gépem biztos hogy jó, a merevlemezekkel sincs gond, SSD is van benne, ez egy pár éves gamer PC. Az előző Internet gyakorlatilag stabilabb volt mint ez, sokkal lassabb volt, de azt mindig hozta. 50/10 körül.
Mióta optika van, van hogy egyszerűen alig megy a letöltés. Máskor meg problémamentesen le tudok tölteni 400-500 GB sorozatévadatot úgy hogy hozza a letöltést 800-900 mbit körüli átlaggal, különösebb szakadások nélkül.
Most meg pl. beraktam 15 HD filmet és egyszerűen szenved a letöltés, néha felugrik 200-300 mbitre, aztán leesik és így tovább. 2,5 órája nem bírok letölteni 100 GB anyagot a gigabites nettel, a fele se jött le úgy hogy mindegyik tele van seederrel.
A garantált letöltési sebesség pedig 300 mbit/s, tehát olyan 35 MB/s-el illene letölteni bármikor.
Újraíndítottam a routert, gépet tisztítottam ccleanerrel, a kliensben is váltottam portot.
Miért szarakodik az optikai net? Nagyon jól hangzik a gigabit, de gyakorlatilag a régi netemmel is lejött volna ennyi idő alatt ennek a 10 filmnek ekkora része....VDSL vonalon!
Másnál is van ilyen Telekom optikával?
"Seederek: 8 843 210
Leecherek: 454 550
Valós leecherek: 5 381"
Itt nagyon sok seeder van a legtöbb anyagon. Néha hasít a net, néha meg nagyon nem és ez bizony idegesítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!