Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Átverés lehetett ez az NCore...

KoRn III kérdése:

Átverés lehetett ez az NCore regisztráció?

Figyelt kérdés

Nem szoktam átverésbe futni, az esetek nagyrészében kiszűröm ezeket előre. Azonban most úgy érzem belementem.

[link]

Ezen az oldalon követtem a lépéseket. (Nyugodtan írjatok bele bármit, hogy végig tudjatok menni rajta)

A végén ott van, hogy kattints a továbbra, 1500 Ft értékben kell utalni a regsiztráció végigviteléhez. Természetesen megtettem. Miután semmi nem történt utána, akkor jöttem rá, hogy átverés lehet a hiteles weblap ellenére is. Elkérte a bankkártya adatokat, ez az egyetlen okom az aggodalomra, nem az 1500 Ft elvesztése. Mit gondoltok erről? Köszi előre is!

2024. máj. 27. 16:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Csak a .pro domain tartozik hivatalosan az oldalhoz, minden más átverés. Nincs fizetős bejutási lehetőség és meghívó igénylés az oldalhoz.

Ha nem egy banki felület nyílt meg, ahol megadtad a bankkártya adatokat, akkor az baj. Ha egy banknak (legális pénzügyi szolgáltató, pl. Barion, Simple Pay, vagy konkrét bankok kártyás fizetési felülete) adtad meg, az oldalhoz csak a pénz jutott el, más nem.

2024. máj. 27. 16:41
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

"...akkor jöttem rá, hogy átverés lehet a hiteles weblap ellenére is."

A regisztrációhoz egy tagtól szükséged van egy meghívóra mindenképp.

Amit linkeltél az nem a hivatalos weboldal. Ez a hivatalos:

[link]

2024. máj. 27. 17:04
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Hamis oldalon adtad meg bank kártya adataid. Igen van okod aggódni és nem az 1500ft miatt. Én tiltanám a kártyám és kérnék újat a banktól.

Miért nem használsz webkártyát? Pont az ilyen esetek miatt hozták létre.

2024. máj. 27. 17:14
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

"...akkor jöttem rá, hogy átverés lehet a hiteles weblap ellenére is."

Nekem konkrétan még az Avast free is bejelzett, ahogy meg akartam nézni, hogy legalább kinézetre olyan-e, mint az nCore szokott lenni.

2024. máj. 27. 17:25
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást. Elengedem ezt az ostoba ncore dolgot, nem érdekel tovább. A kártyámat tiltottuk a bankommal, a rendőrségi feljelentés folyamatban van.
2024. máj. 27. 17:49
 6/15 SIDLER22 ***** válasza:
91%

Ezt miből következtetted le, hogy hiteles a weboldal? Hogy a domainbe szerepel az ncore szó?

Ma már kifejezetten ráhajtanak az egykarakteres domain elírásokra is.

Például egy időben ment a GIMP oldalára is egy ilyen kamu cucc [link] domain alatt.

Azt hittem az ilyen domaines csalásokat már sikerült felülmúlnunk...

2024. máj. 27. 18:23
 7/15 SIDLER22 ***** válasza:
83%
(Ja amúgy ha kell VALÓDI bithumen meghívót tudok küldeni.)
2024. máj. 27. 18:26
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, elegem lett az összes torrent oldalból egy életre. Gyerekként szórakozni jó volt, de már nem tartok rá igényt. Szerettem volna csak vissza regisztrálni és körülnézni, de nem voltam elég körültekintő.
2024. máj. 27. 18:46
 9/15 anonim ***** válasza:
73%

Én csak azt nem értem, ha valamihez nem értetek minek erőltetni? Ncore nem tehet a dolgokról... ez egy kamu oldal.

Nekem van jogosítványom, de nem vezetek, mert nem akarok meghalni (úgy érzem nekem nem megy a vezetés egyedül). Neked is felelőséggel kell tartoznod a pénzedért, és nem a nCoret perelned, mert nem tehet semmiről.

2024. máj. 27. 21:31
 10/15 anonim ***** válasza:
90%
A csaló oldalt jelentette fel (ha megtette). Nem gúnyolódásképp, de megpróbáltam elképzelni, ahogy valaki bemegy a rendőrségre, hogy ő regisztrálni szeretett volna egy szerzői jogot sértő és illegális fájlmegosztással működő felületre, amiért még fizetett volna is, de megtévesztették és egy csalónak ment a pénz.
2024. máj. 27. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!