Átverés lehetett ez az NCore regisztráció?
Nem szoktam átverésbe futni, az esetek nagyrészében kiszűröm ezeket előre. Azonban most úgy érzem belementem.
Ezen az oldalon követtem a lépéseket. (Nyugodtan írjatok bele bármit, hogy végig tudjatok menni rajta)
A végén ott van, hogy kattints a továbbra, 1500 Ft értékben kell utalni a regsiztráció végigviteléhez. Természetesen megtettem. Miután semmi nem történt utána, akkor jöttem rá, hogy átverés lehet a hiteles weblap ellenére is. Elkérte a bankkártya adatokat, ez az egyetlen okom az aggodalomra, nem az 1500 Ft elvesztése. Mit gondoltok erről? Köszi előre is!
Csak a .pro domain tartozik hivatalosan az oldalhoz, minden más átverés. Nincs fizetős bejutási lehetőség és meghívó igénylés az oldalhoz.
Ha nem egy banki felület nyílt meg, ahol megadtad a bankkártya adatokat, akkor az baj. Ha egy banknak (legális pénzügyi szolgáltató, pl. Barion, Simple Pay, vagy konkrét bankok kártyás fizetési felülete) adtad meg, az oldalhoz csak a pénz jutott el, más nem.
"...akkor jöttem rá, hogy átverés lehet a hiteles weblap ellenére is."
A regisztrációhoz egy tagtól szükséged van egy meghívóra mindenképp.
Amit linkeltél az nem a hivatalos weboldal. Ez a hivatalos:
Hamis oldalon adtad meg bank kártya adataid. Igen van okod aggódni és nem az 1500ft miatt. Én tiltanám a kártyám és kérnék újat a banktól.
Miért nem használsz webkártyát? Pont az ilyen esetek miatt hozták létre.
"...akkor jöttem rá, hogy átverés lehet a hiteles weblap ellenére is."
Nekem konkrétan még az Avast free is bejelzett, ahogy meg akartam nézni, hogy legalább kinézetre olyan-e, mint az nCore szokott lenni.
Ezt miből következtetted le, hogy hiteles a weboldal? Hogy a domainbe szerepel az ncore szó?
Ma már kifejezetten ráhajtanak az egykarakteres domain elírásokra is.
Például egy időben ment a GIMP oldalára is egy ilyen kamu cucc [link] domain alatt.
Azt hittem az ilyen domaines csalásokat már sikerült felülmúlnunk...
Én csak azt nem értem, ha valamihez nem értetek minek erőltetni? Ncore nem tehet a dolgokról... ez egy kamu oldal.
Nekem van jogosítványom, de nem vezetek, mert nem akarok meghalni (úgy érzem nekem nem megy a vezetés egyedül). Neked is felelőséggel kell tartoznod a pénzedért, és nem a nCoret perelned, mert nem tehet semmiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!