Hogyan tudok Google fiókot regisztrálni telefonszám megadása nélkül?
Sziasztok!
A kérdés adott.
A regisztráció folyamatában ez az információ olvasható:
"Telefonszám - A mező kitöltése NEM KÖTELEZŐ, de ha rendelkezik mobiltelefonnal, akkor erősen ajánlott..."
Ezzel szemben a regisztráció folyamatának vége felé megjelenik egy ablak:
"Bizonyítsa be, hogy nem robot" címszóval követeli a telefonszámom és anélkül nem enged továbblépni, bármit csinálok.
(Ez igazából személyes adat jogellenes kikövetelése.)
A követelést már csak azért sem értem, hiszen sehol máshol nem kérnek a robot mivolt cáfolására telefonszámot.
Két böngészővel is próbáltam sokszor - sajnos sikertelenül.
Olvastam, van akinek sikerült a regisztráció telefonszám megadása nélkül, de nem tudom, hogyan csinálták.
Köszönöm előre is.
De miért?
Azt írják, hogy nem kötelező a megadása.
5-ös, ez nem így működik.
A személyes adatok védelméről szóló törvények szerint bármilyen adatkezelő csak azokat a személyes adatokat kezelheti ill. követelheti meg, amik a szolgáltatáshoz elengedhetetlenek.
A telefonszám nem tartozik ebbe bele, tehát itt személyes adattal visszaélés történik.
(Már amennyiben tényleg nincs más mód a regisztrációra.)
Ráadásul sumákolnak, előbb azt írják nem kell, aztán mégis.
Ez remek, én sem találtam.
Magukat elrejtik, de másról mindent akarnak.
Mint a facebook, az ember ír egy valamirevaló hozzászólást, erre a fecebook megzsarolja: beszkennelten kéri a személyi igazolványt, különben korlátoz.
Közben ők sem közlik a saját elérhetőségeiket, különösen a fizikai címüket.
-----
Ha minden igaz, itt már beírta valaki a megoldást:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__8..
Az előbbi linket kipróbáltam, de sajnos nem hozott megoldást:
Ezt írta ott a válaszoló:
"A gugli legyen a barátod (ha már gmail-t akarsz)
"Hogyan szerezhetek ellenőrző kódot telefon nélkül?
Online szolgáltatások használata : Vannak olyan webhelyek, amelyek ideiglenes vagy eldobható telefonszámokat biztosítanak, amelyek ellenőrzési célokra használhatók. Ezek a számok SMS-ellenőrző kódok fogadására használhatók. Néhány népszerű webhely erre a célra: SMS-Man, freeSMSverification.com, felixmerchant.com és még sok más."
A gugli barátsággal az a baj, hogy temérdek sok az irreleváns, ellenőrizetlen infó.
freeSMSverification.com számait próbáltam a Gmail fiók regisztrációjához megadni, de valamennyi számnál hibaüzeneteket írt:
"Ezt a telefonszámot nem lehet igazoláshoz használni" vagy
"Ezt a telefonszámot már túl sokszor használták".
Tehát nagyon teper a Gmail, hogy a felhasználók telefonszámát kizsarolják.
Az SMS-Man és a felixmerchant.com úgy látom,fizetős - nem akarok fizetni és próbálkozni a bizonytalanságra.
-----
Van aki talált működőképes webhelyeket, amiket ki is próbált és működik vele a Gmail regisztráció?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!