Hogyan tudok a Tinderre regisztrálni telefonszám megadása nélkül?
Kipróbáltam most facebookos bejelentkezéssel, de úgy is követeli a telefonszámom.
Nem értem, miért akarja kikényszeríteni mindenáron a telefonszámom?!
Le fogják tiltani a profilodat, ha kamuzol. Amúgy is tele van csalókkal a Tinder, de ha még a mobilszámodat is titkolod az azt jelenti számukra hogy nem fogadod el a felhasználási feltételeket.
Senkit nem akarok átverni.
De azt sem értem, mi közük van az én mobilszámomhoz? Miért akarják mindenáron tudni?
Hadd döntsem el én, hogy kinek adom meg és kinek nem.
Nézd, nekik joguk van az alkalmazás használatát telefonszám megadásához kötni, neked meg jogod van nem megadni a számodat, és így nem használni az alkalmazást.
Szóval igen, te döntöd el, hogy kinek adod meg a számodat, de akkor ők is dönthetnek úgy, hogy nem használhatod a szolgáltatásukat. Ennyire egyszerű.
Ez nem valami közszolgáltatás, amit a részedre mindenáron nyújtaniuk kellene.
Amúgy nyilván azért kell mobilszám, hogy ne lehessen korlátlan számban kamu profilokat létrehozni. Lehet, hogy te nem akarsz átverni senkit, de ez sajnos nem mondható el mindenkiről.
@5:
Úgy tudom, az adatvédelmi törvények szerint csak azokat a személyes adatokat követelheti meg egy szolgáltatáshoz bárki, amik elengedhetetlenek. A telefonszám is személyes adat.
Én ezt nem látom elengedhetetlennek.
Ha valaki félre akar másokat vezetni, megteszi így is, ahogy a 3. hsz-ben írják: "tele van csalókkal a Tinder".
---
Köszönettel várom az eredeti kérdésemre is a választ.
Az eredeti kérdésedre a válasz, az hogy sehogy.
Kamu telefonszám nem lesz jó, mivel megerősítésként küldenek SMS-ben egy kódot amit aztán meg kell adnod.
Egy megoldás van, veszel egy feltöltőkártyás telefonszámot, azt beaktiválod a nevedre, és azzal regisztrálsz, ha nagyon nem szeretnéd megadni azt amit használsz.
A telefonszám is személyes adat, de azt konkrétan nem tiltja semmilyen adatvédelmi törvény, hogy azt elkérjék. Az van szabályozva hogy meddig, hogyan, milyen célból tárolhatják.
Nem veszek feltöltős Sim kártyát, annyit nem ér meg nekem.
Nem akarom elhinni, hogy ne legyen megoldás.
-----------------
Egy szolgáltató csak akkor követelhet bármilyen személyes adatot bármilyen szolgáltatáshoz, ha az elengedhetetlen. Márpedig itt a telefonszám nyilván nem az.
Mint ahogyan az is durva jogsértés, hogy a facebook személyi igazolvány másolatot kér. Már egyáltalán az igazolványok másolása is jogsértő. Közben a facebook a saját normális elérhetőségét tudtommal nem is adja meg. A felhasználókról mindent, magáról semmit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!