Windows 10 asztali PC-met jövőre dobhatom ki a kukába ? (olvastam valami ilyen cikket ,hogy nem kap támogatást majd)
A Windows 10 (annak a 22H2 verziójának) terméktámogatása 2025. október 14-én jár le:
Ez azt jelenti, hogy:
"A támogatás megszűnése után továbbra is használhatja a Windows 10-et, de többé nem kap minőségi frissítéseket, új vagy frissített funkciókat, biztonsági frissítéseket vagy technikai támogatást."
Nem kell kidobnod a kukába (a deponálandó háztartási szemétbe) hisz:
- attól még működőképes
- ha meghibásodna és nem lenne működőképes akkor meg elektronikai hulladéknak minősül, amit nem dobhatsz ki a kukába
hanem:
- válthatsz Windows 11-re, vagy
- ha nagyon régi a géped, tehetsz rá valamilyen kisebb gépigényű Linuxot (Xubuntu, Lubuntu, Linux Mint XFCE,...)
Nem feltétlenül kell kukázni a Windows 10et.
3 évig még lesz hozzá fizetős frissítés, valószínüleg lesz rá ingyenes megoldás, mint az XP és 7 esetén is volt.
Aztán ott van még a Windows IoT Enterprise LTSC 2021, ami 2032 január 13.ig támogatott.
"olvastam valami ilyen cikket ,hogy nem kap támogatást majd"
Ez nem mostani új hír. A Windows 10 2025-beni támogatásának megszűnését már 2021-ben is lehetett tudni. Azóta állandóan lehetett olvasni róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!