Hogyan szerezhetném vissza a G-Mail fiókomat?
Sziasztok!
Teljesen tanácstalan vagyok, és egy hozzáértő segítségét szeretném kérni, kérem aki tud, segítsen, már nem tudok mit tenni.
2022 decemberében feltörték a G-Mail fiókom éjszaka, ebből semmit nem észleltem, és mire reggel felkeltem feltörték a fiókom, a telefonom és még a másodlagos e-mail címemet is megszerezték.
Onnan tudtam meg, hogy a facebookomba belépés történt Grúziából.
Azóta küzdök, hogy visszakaphassam a tulajdonom.
Tudom mi volt a másodlagos e-mail címem, a telefonszámom is ugyanaz, és megvan az is. De az elkövető mindenhol a saját dolgaira írta át az adatokat, jelszó, stb.
Mindenhova írtam a Google-nek, de nem vezetett sehová, a fiók visszaállítási lehetőség sem jó, hiába tudom a régebbi jelszavam, ahhoz be kell lépnem az e-mail-be vagy a telefonba, amit ugye átírtak a saját telefonszámukra.
Segítsetek kérlek, nem tudok már mit csinálni.
Megkárosítottak anyagilag is, Paypalom, mindenem a fiókhoz volt kötve, 1 éve harcolok a fiókomért, és semmi de semmi nem használ.
Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
Valahogy igen.
Nem tudom, hogy jelszólopó víeus lett volna, de elég valószínű.
Mindenhol kb ugyanaz volt a jelszó, amilyen hülye lehettem a másodlagos e-mail címen is hasonló jelszó lehetett, mint az e-mail-emen.
A telefonhoz a mai napig nem értem, hogyan fértek hozzá, de megtették, és a sajátjukra írták.
Nem tudom mit lehetne tenni.
Google ugye nem kínál semmilyen élő chat beszédet, support is teljesen automatikus.
Pedig bizonyítékaim vannak arról, hogy az az e-mail az enyém volt.
Régi jelszavaim, az előző telefonszám, az előző másodlagos e-mail cím, minden.
Kedves kérdező!
Nem tudom, mert nem derül ki a kérdésedből hogy akkor most voltaképpen "csak" a gmail fiókod vagy a facebook fiókod felett is átvették az irányítást és kizártak belőle?
Nekem nemrég a facebookom lopták el, minden ugyan úgy történt, mint ahogy veled. Reggel arra keltem hogy egy email virított a leveleim között hogy én változtattam e meg a fb fiókomhoz kapcsolt email címem? Persze egyből rámentem hogy nem...na mindegy ezzel már semmire nem mentem a többit már te is leírtad hogy ugye nem engedi azonosítani magad mert minden ellenőrző kód a patkány által megadott email címre ment...
Viszont kb úgy másfél hónap múlva sikerült vissza kapnom. A lényeg hogy az adott mobilon amin be voltam lépve azon nem csináltam másik fiókot hanem az egész telefont úgy ahogy van elraktam és ennyi idő után engedett hozzákapcsolni a "facebook hacked" oldalon egy újabb email címet amin keresztül tudom magam azonosítani. Arra jött ellenőrző kód, utána azt megadtam az alkalmazásban és 360 fokban le kellett a fejem videózni. Utána pár óra múlva vissza lett állítva alaphelyzetbe a fiókom és tudtam új jelszót megadni...
Viszont ezek után ha csinálsz új fiókot érdemes bebiztosítanod magad, csinálj a gmailhez és a facebookhoz is egy google authenticator alkalmazásba kétfaktoros hitelesítést. Így a jövőben ha kizárnak újra akkor könnyebben vissza tudsz lépni bele.
Plusz még annyit hogy ne igazán aggódj a jelszó miatt.....
Én utána kérdeztem és sajnos ennél sokkal egyszerűbben veszik át az irányítást. Gyakorlatilag ha sikerül egy vírusnak a gépedre felmászni akkor azzal a böngésződben eltárolt sütiket továbbküldi magának az illető és ha el voltak mentve az adott gépen a jelszavaid, bejelentkezési adataid akkor úgy tudja a rendszert átverni hogy a facebook vagy a google úgy érzékeli mintha te Grúziából vagy Indiából használnád a facebookodat. Nem is látnak jelszavat sem. Csak egyből belép nekik. Utána ha bennt vannak pedig azonnal mindent megváltoztatnak.
Akkor téged is megtalált ezek szerint.
Nekem már régebben ellopták a G-Mail fiókomat, de a Facebookhoz mostanában nyúltak hozzá, viszont azt sikerült visszaszerezni, mivel a facebook észrevette, hogy gyanús a bejelentkezés Grúziából, mikor tegnap még Németországban voltam.
Én a G-Mail fiókomat szeretném visszaszerezni, de nincs rá ezek szerint semmilyen mód, online nem lehet velük kapcsolatba lépni, a visszaállítást meg nem tudom alkalmazni, mivel az egyiket e-mailt ellopták, a másikon meg átállították a saját másodlagos E-Mail címre.
Agyrém ami velem történt, és az a bosszantó, hogy a Google nem is kínál semmilyen segítséget, írhatok én bárkinek, pedig ez az e-mail nagyon fontos nekem.
A facebook és a PayPal be volt csatolva a Google fiókba, magával az Google fiókkal hoztad létre a fiókokat? A Gmail fiókodban SMS kód kétfaktoros hitelesítés is működött, kérte az SMS kódot belépésnél? Reggel mikor észrevetted a Google küldött telefonra üzenetet új eszköz fiók belépésről.
Próbálom összerakni mi történt.
Gondolom a helyreállítási űrlappal már próbálkoztál. Esetleg ezt még megpróbálhatod veszteni valód nincs. Röviden írd le mi történt, írd le kb mikor pár adat jelszó telefonszám.
Pontosan így volt.
A kétfaktoros hitelesítés be volt kapcsolva, de mégis hozzáfértek a másodlagos e-mail-hez és a telefonhoz is, egyszerűen mindenhez.
És az e-mail-hez voltak csatolva olyan dolgok mint a Paypal, Facebook, stb.
Máig nem tudom, hogy a telefonomhoz hogyan férhettek hozzá, ha a többihez nemis.
A helyreállítási űrlap sajnos kurdarc, akárhogy próbálom bebizonyítani, vagy az elkövető számára kér kódot, vagy az e-mail-jére. Egyszerűen mint egy csapda.
Köszönöm szépen a válaszod!
Ezt még nem próbáltam, de mindenképpen kipróbálom.
Angolul írjam, vagy magyarul is jó?
Így van, talált is pár dolgot.
De azonnal karanténba tettem és töröltem.
Volt kétfaktoros hitelesítés. Értesítést nem küldött, csak hogy meg lett változtatva a jelszavam, és a telefonomról tudtam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!