Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit lehetne tenni ezzel a...

Mit lehetne tenni ezzel a problémával?

Figyelt kérdés

[link]

ezt az oldalt akarom megnyitni de azt irja nem biztonságos a címsávban illetve ez jön be:

A támadók megpróbálhatják ellopni a(z) gamf.uni-neumann.hu webhelyen lévő adatait (például jelszavait, üzeneteit és hitelkártyaadatait). További információ.

NET::ERR_CERT_DATE_INVALID

kiprobáltam még ugy is hogy a virusírtót leállítottam de nem müködik.

illetve még ezt is megprobáltam:

Nyissa meg számítógépén a Chrome-ot.

A jobb felső sarokban válassza a Továbbiak Rendezés majd Beállítások lehetőséget.

Válassza a bal oldalon található Adatvédelem és biztonság majd Biztonság elemet.

Kapcsolja be a Mindig használjon biztonságos kapcsolatokat beállítást.

Eserleg valami megoldás?

2024. ápr. 2. 20:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Firefoxon "Kockázat elfogadása és továbblépésre" nyomva megnyitja.
2024. ápr. 2. 21:00
 2/8 anonim ***** válasza:
59%

Jaj, látszik a linken hogy egyetemi oldal. Vírusos lehet, nem szabad megnyitni, ellophatják az adataidat. Akkor van ez jellemzően ha annyira kókler egyetem hogy a megfelelő biztonságú titkosítási protokollokat és adatvédelmi irányelveket hírből se ismerik és semmilyen tanúsítvánnyal nem rendelkeznek. Hidd el, nem akarsz te oda járni. Ennél csak a 2 perc alatt összeklikkelt gimis Wordpress oldalak szánalmasabbak.

(Egy etikus hacker)

2024. ápr. 2. 21:28
 3/8 anonim ***** válasza:

Kicsit túltoltad a dolgot (kb. annyira vagy te hacker, mint amennyire én Orbán Viktor...)

Kérdező, csak arról van szó, hogy március 30-án lejárt az oldal tanúsítványa. Egyébként teljesen valid és korrekt, a *.uni-neumann.hu domain-re kiállított, fizetős(!) tanúsítványa van, ami már önmagában nagy szó, mert nagyon sok egyetem letudja egy ingyenes Let's Encrypt tanúsítvánnyal.

Nyugodtan megnyithatod az oldalt, nem fogja ellopni semmilyen adatodat sem.

2024. ápr. 3. 06:13
 4/8 anonim ***** válasza:

Miért ne lehetnék hacker?

Ha gondolod, szívesen megmutatom minden papíromat privátban, cégnévvel :D

De amúgy a lejárt tanúsítvány az lejárt tanúsítvány. Ennyire nem tellett tőlük hogy időben megújítsák.

Ha befosol egy lejárt tejtől, akkor se mondod hogy de hát UHT volt és csak 1 hete járt csak le.

Nyilván nem azt mondom hogy 100% hogy vírust kap, minden bejelentkezéssel kevesebb mint 1%, de azért na. Nem viccből figyelmeztet a böngésző.

2024. ápr. 3. 06:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Auditáltam icipici vállalatot is, de ott is rendben volt minden ilyesmi, ISO 9001 meg a 27001 úgy megvolt hogy még én is azt mondtam hogy itt nincs dolgom, pedig minden kis hülyeségbe belekötök hiszen az én feladatom kiberbiztonságisként minimalizálni a kockázatot és sírni egy pendrive miatt is.
2024. ápr. 3. 06:28
 6/8 anonim ***** válasza:
GDPR jogokat se tudják így garantálni
2024. ápr. 3. 06:28
 7/8 Hintalow ***** válasza:
100%

Csak hogy valaki valaszoljon is a kèrdèsre:

Azt lehet tenni, hogy vársz, ès naponta ránèzel, valszeg rövid időn belül megcsinálják.

2024. ápr. 3. 09:44
 8/8 anonim ***** válasza:

openssl-le ránézten, teljesen ok a tanúsítvány, viszont már javították is, nem tudtam megnézni a lehártat. De ebből extrapolálva kijelenthető, hogy az is jó volt, csak a hosszú hétvége miatt biztos nem lett frissítve időben.

2,4

A böngésző sokkal jobban sír egy lejárt tanúsítvány miatt, mintha nem is lenne tanúsítvány (https helyett http), attól, hogy az lejárt még lehet jó. Amúgy meg csak 1 évre van tanúsítványa az oldalnak, vannak olyan weblapok, akkor évtizedekre generálna, ami megint rosszabb, de a böngésző nem szól érte.

(egy random ember)

2024. ápr. 3. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!