Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » <a> tag-en belüli <div>-et...

<a> tag-en belüli <div>-et XHTML-ben lehet validdá tenni? Ha jól tudom az <a> tag-en belül nem "szabványos" blokkszintű elemet használni. A <div> display:inline nem segített. Mit lehetne csinálni ezzel a problémával?

Figyelt kérdés
2014. máj. 3. 22:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Mondjuk nem teszel bele.

Milyen eset indokolja ezt?

Ha nagyon kell, akkor meg ne divet használj, vannak még más elemek is, amik lehet még jobban illenek az adott problémához.

2014. máj. 3. 22:49
 2/4 anonim ***** válasza:
Én meg úgy tudom, hogy szabványos, nézd meg validétorban. HTML5-ben 100%, hogy az. De akkor használj spam-et és azt állítsd display: block-ra.
2014. máj. 4. 00:38
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, a HTML5 támogatja, át is állítottam már a doctypot de azért érdekelt a megoldás. Végül span-nal oldottam meg, csak nem értettem, hogy ez önmagában miért volt probléma.
2014. máj. 5. 14:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Mert XHTML-ben alapból a div block szintű, a span meg inline. CSS-el attól, hogy a div-nek átalakítottad a viselkedés módját inline-ra, HTML-ben még nem lett az.
2014. máj. 5. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!