NAT-ból kivétel? Kekeckedhet a szolgáltató?
konkrétan ez van benne az ászf-ben:
"Az IPv4 es cím csomagtól
függően lehet publikus vagy privát. Privát cím kiosztása esetén a szolgáltató CGN (Carrier-grade
NAT) technológiát valósít meg. Amennyiben az előfizető számára nem megfelelő a privát cím,
Szolgáltató által biztosított Ügyfélkapun bármikor díjmentesen dinamikusan kiosztott publikus címre
módosíthatja a cím kiosztást."
Privátban megírhatnád, melyik ez a trágya szolgáltató. Egyébként ha benne van az ÁSZF-ben, hogy van lehetőség a publikus címre, akkor be kell állítaniuk, max az ügyintéző, akit kifogtál, az volt tájékozatlan / vagy nem is tudta, hol lehet ezt beállítani és inkább lerázott.
Egyébként az emberek elenyésző része kér csak publikus IP-t, lévén a netes szolgáltatások döntő többsége vígan megy CGNAT IP-ről is, szóval nem hiszem, hogy kifogytak volna belőle.
Nekem a Diginél annyi volt, hogy szóltam, hogy vegyenek ki NAT alól, mert távolról akarom elérni a gépemet VNC-vel és kész, ennyi volt, megcsinálták.
Synology NAS miatt kellett levetetnem a natolást múltkor.
(Csomagot váltottunk, és minden csomagváltáskor alaphelyzetbe kerülnek a beállítások)
Felhívtam őket, kb 3 perc volt, hölgy tudta miről van szó és már intézkedett is.
Ha nem lehetne levenni a NAT-ot, akkor mindenki aki NAS-t használ cseszheti, mert az összes távoli szolgáltatás DDNS-en megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!