Az képzelgés vagy pedig valós veszély, hogy az internet, közösségi média használata személyazonossághoz lesz kötve?
3
Személyes tér? Anonimitás?
Csak nekem fontosak ezek?
Csatlakozom a hármashoz. Hacsak nincs valami takargatnivalód, miért lenne ez akkora gond?
József Attila - még ha nem is direkt - már hasonlóról ír "Levegőt!" című művében ( [link] ):
"Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba irják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg."
7
Nyilván anonim mód az ember több mindent ki mer mondani (az igazságot például), mert nem fél a következményektől annyira. A személyazonossághoz kötés olyan mint a szájkosár. Az ember már nem fog szabadon beszélni mivel előállíthatják vagy akár egy mások eltérő véleményen álló csoport dühének (vagy rosszabbnak) is ki lesz téve. Tehát elsősorban a testi épség veszélye, de miért ne akár életveszélyt is hordoz magában ez az új intézkedés.
De nyilván aki a mainstream sajtó maszlagár böfögi vissza annak valóban nincs félnivalója!
"Tehát elsősorban a testi épség veszélye, de miért ne akár életveszélyt is hordoz magában ez az új intézkedés."
Akkor neked tulajdonképpen nem is az anonimitás megszüntetésével, hanem vagy a diktatorikus rendszerrel, vagy a közbiztonsággal van problémád? Hiszen megfelelő közbiztonsági szint mellett és normális demokráciában a véleményedből nem lehet bajod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!