Miért van az, hogy a Bing Copilot AI-ja, ami elvileg ugyanarra a ChatGPT-re épül, sík hülye, míg az OpenAI ChatGPT viszonylag értelmes és kreatív válaszokat ad?
Elvileg ugyanaz az alapja mindegyiknek, sőt a Microsoft Bingjében még újabb változat is van, mégis abból soha nem lehet kiszedni értelmes választ, mindíg csak mellébeszél és saját magát ismételgeti, mint egy hülyegyerek. A múltkor egy kérdésnél vagy harmincszor leírta a válaszban ugynazt a mondatot, de releváns választ előtte sem tudtam kicsikarni belőle semmire, mert nem a kérdésre válaszol, hanem csak a kérdésben lévő valamelyik kulcsszóra fókuszálva ír valamit, ami éppen eszébe jut róla.
A microsoftot nem zavarja hogy ennyire rossz az AI-jük?
Mert nem a ChatGPT-re épül, az az alkalmazás. A ChatGPT és a Bing Copilot alapjai GPT modellek, az ingyenes ChatGPT-jé a GPT-3.5, a Bing AI-é a GPT-4. Ezek alapvető nyelvi feladatokra előre tanított modellek, amit később finomhangolnak a speciális feladatra, például társalgásra. A ChatGPT és a Bing AI különböző alkalmazások, feltehetően más volt a finomhangoláshoz használt tanítóadat, talán az algoritmusok is, így más lett az eredménye.
Egyébként én is látom ezeket a problémákat, szerintem minél fejlettebb a Bing AI, annál kevésbé lehet belőle értelmes választ kihúzni, bár sosem volt igazán jó. A múltkor a Mikorrhiza gombák pH igényéről kérdeztem és elkezdett Magyarország talajának pH-járól beszélni, utána meg verset akart írni a gombákról, mert nem tudott segíteni... Választ viszont nem kaptam a kérdésre. De mondjuk az sem tetszik különösebben, hogy lehetőséget adtak neki befejezni a beszélgetést, mert teljesen normális bemenetre olyanokat hallucinál, hogy én nem akarok vele beszélgetni és nem ad választ.
Tanitó adat függő és model verzió.
Bing arra lett optimalizálva, hogy neten keressen adatot és hivatkozzon.
Továbbá a fő nyelve az angol. Minden más nyelvet felordít angolra, majd az alapján keres. Majd a választ vissza fordítja.
Ha fordítás gatya, akkor a ketesése is, nem hogy a válasz is hülyeség.
Kérdezz angolul, vagy fogalmazd meg egyszerübben magyarul. Kisérletezni kell, hogy rájöjj, hogyan kell feltenni a kérdéseket. :)
Épp tegnap játszottam vele, történet mesélős, folytasd a mondatot és írj egy fél mondatot játékot. Egyrészt megértette mit akarok, és tök jópofa történetet hoztunk össze, nem egyszer "ráérezve" merre menjen a szál.
Továbbá ha megkéred írja le röviden a Kőszívű ember fiai történetét, korrekten leírja, és nem fantáziál össze mindenfélét mint a chatgpt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!