Kovács János Szal. kérdése:
Skype helyett milyen viszonylag megbízható
szolgáltatások vannak ingyenes internetes telefonálásra?
Létezik az, hogy nincs egy értelmes Skype alternatíva?
1/14 anonim válasza:
2012. nov. 25. 13:22
2/14 A kérdező kommentje:
A TeamSpeak nem csak azokat engedi egymással beszélni, akik egy szerverre vannak bejelentkezve? Vagy vannak erre épített nyílt szerverek, ahol mindenki hívhat mindenkit, mint pl. a Skypeban?
3/14 anonim válasza:
egy IP cím kell hozzá amit megtalálsz az interneten! Vannak nyílt szobák ahova bárki beléphet és berkit behívhatsz.. Ugyanakkor az Adminoktól kérhetsz egy saját szobát is amit elláthatsz jelszóval is :)
2012. nov. 26. 15:42
Ott a Viber például, csak ott nincs videótelefonálás :)
2012. dec. 5. 14:35
5/14 A kérdező kommentje:
A Viber nagyon sokszor nem működik és nagyon sokszor hulladék a hangminőség, nekem eddig kb. 20-30%-ban használhatatlannak bizonyult.
6/14 A kérdező kommentje:
Próbáltam az oovoo nevű csodát, túl van bonyolítva, nem volt jó a hangminőség és túlzottan a videotelefonálásra van kihegyezve. Emellett egy tonna adatot kér, az erőszakos nyomulásuk nagyon nem jött be.
Lehet, hogy végül azok a VOIP szolgáltatók fognak működni, ahol SIP számokat is tud hívni az ember a megfelelő kliens (ami tud szövegesen megadott címeket is hívni) segítségével. Androidon ilyen CSIPSimple. Más platformon a Jitsi tűnik értelmesnek, de utóbbi azért megfagyott már néhányszor. Némelyik szogáltató ad inum számot is (inum number), amivel egy mezei számítógép is felhívható számmal rendelkező telefonná változik. A szám ingyen van. Szépséghiba, hogy nem minden telefonhálózatból hívhatók fel az inum számok, viszont a VOIP szolgáltatók segítségével ingyen hívhatók.
7/14 LFG válasza:
Ha normál VOIP szolgáltatót keresel, akkor én a Duna Telekom Távközlési Kft-t tudom ajánlani. Olcsók a hívásdíjaik és nincs havidíj. Én elég keveset fizetek havonta, pedig a külföldi rokontokat és mobilt is hívok. Itt a honlapjuk, én először itt néztem körbe: www.dunatelekom.hu
2013. febr. 11. 15:21
8/14 A kérdező kommentje:
Annyival okosabbak lettünk a témában, hogy a Vodafone mobil internet szolgáltatásával többnyire használhatatlan a Skype, Viber stb. A többi magyarországi szolgáltatóval jobb a helyzet, bár szerintem a Skype önmagában is sokszor problémát okoz.
+1 szavazat a Viber-re! (PC-n és mobilon is használom!)
2014. febr. 19. 11:51
10/14 A kérdező kommentje:
Találtam egyet, biztonságosnak tűnik, bár ez sem 100% megbízhatóságú, mivel néha nem működik: OSTN, amelyre az ostel.co címen lehet regisztrálni.
Kapcsolódó kérdések: