Ha a céges telefonommal nem használom a munkahelyi wifit (csak mobilinternetet vagy otthoni wifit), akkor a munkáltatóm ugye nem férhet hozzá a listához hogy milyen weboldalakon jártam?
A telefonon keresztül nem, ha tényleg nem járt náluk, vagy te bontottad fel az original csomagolást. Egyébként ha nem védték le fiókkal, egy szoftver reset megoldja ezt a problémát.
A munkahelyi WiFi hálózatot valóban le tudják hallgatni, de erre is van megoldás, VPN (Magyarul virtuális privát hálózat). Vannak fizetős és ingyenes szolgáltatások, a legnépszerűbb ingyenes a Proton VPN, ami korlátlan adatforgalmat ad. Persze az ingyenes szolgáltatás korlátozott a fizetőshöz képest (pl. nem választhatsz szervert), de arra ez is megfelel, hogy ne lássanak bele a forgalmadba. Ilyenkor a rendszergazda annyit lát, hogy a telefonod VPN-hez csatlakozik, esetleg le tudja kérdezni a VPN szolgáltató nevét az IP cím alapján és ennyi, minden tevékenységed rejtve marad.
Miért akkora baj ha a céges wifin látják hogy meglátogattad a GYK oldalt? Nem látják se a userneved se a jelszavad se azt mit írsz se azt mit olvasol.
Böngészőben kapcsold be a biztonságos dns-t. [link]
Köszönöm a válaszokat!
----------
#1,#2
Nem csak munkához használom, a céges mellett van egy privát tel.számom is, aminek a sim kártyája ugyanebben a telefonban van. És ugye mivel a telefont hazaviszem magammal hogy elérhető legyek a munkáltató vagy ügyfelek számára, így egy szava nem lehet senkinek az ellen, hogy magáncélra is használjam. Ez így korrekt, nemde?
----------
Igen, én bontottam fel az original dobozt, ami kell a munkához app-telepítés rá, azt is magam csináltam. A VPN se rossz megoldás, de így akkor szükségtelen a telefonra.
--------
GYK vagy más weboldalak, nem tartozik senki másra hogy mire kattintok.
Ha engedélyezve lett a magáncélú használat, akkor nincs gond. Ha nem, automatikusan tilos:
"Mt. 11/A. § * (1) A munkavállaló a munkaviszonnyal összefüggő magatartása körében ellenőrizhető. Ennek keretében a munkáltató technikai eszközt is alkalmazhat, erről a munkavállalót előzetesen írásban tájékoztatja.
(2) A munkavállaló a munkáltató által a munkavégzéshez biztosított információtechnológiai vagy számítástechnikai eszközt, rendszert (a továbbiakban: számítástechnikai eszköz) – eltérő megállapodás hiányában – kizárólag a munkaviszony teljesítése érdekében használhatja."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!