Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Melyik magyar szolgáltató ad...

Melyik magyar szolgáltató ad nem NAT-olt, nyilvános IP címet a mobilinternet csomagjukhoz?

Figyelt kérdés
Lehetőleg IPv4 legyen, de nem baj ha IPv6. Csak nyilvános legyen.

2023. dec. 18. 15:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
PIv6-ot mindegyik az, IPv4-et meg egyik se, mert az már évek óta elfogyott.
2023. dec. 18. 16:06
 2/11 anonim ***** válasza:
..de IPv6-on se reméld hogy bejövő kapcsolatod lesz (függetlenül attól hogy nyilvános az ip)
2023. dec. 18. 16:17
 3/11 A kérdező kommentje:

Telenor se? 2019-ben ez volt a helyzet:

Telekom: IPv4: NAT / IPv6: van

Telenor: IPv4: public / IPv6: nincs

Vodafone: IPv4: NAT/ IPv6: nincs

Most már a Telenor se jó?

2023. dec. 18. 16:20
 4/11 A kérdező kommentje:
2 az nem baj, a lényeg hogy nyilvanos legyen az IP címem a weboldalaknak amiket latogatok.
2023. dec. 18. 16:28
 5/11 anonim ***** válasza:

4

Akkor is nyilvános az IP címed, ha NATolt, csak épp többen használják ugyanazt.

2023. dec. 18. 17:51
 6/11 anonim válasza:
5. Kérdező vagyok. Igen ez így van. Visszatérhetünk a kérdésre? Azok a szolgáltatók is érdekelnek akik csak utólag vesznek ki NAT-ból miután kérvényeztem az ügyfélszolgálatuknál.
2023. dec. 18. 18:27
 7/11 anonim ***** válasza:

Telenor már nincs.

A Yettelnél csomag, valamint beállított APN függő.

A publikus hangalapú előfizetéseknél csak az "online" APN használható, ebben az esetben CGNAT-olt IPv4 cím jár, viszont van IPv6 (ami értelemszerűen nem NAT-olt).

Adat alapú előfizetéseknél használható a "net" APN, amely publikus (nem CGNAT-olt) IPv4 címet is biztosít.

2023. dec. 19. 08:58
 8/11 anonim ***** válasza:

A diginél sok éve NAT-olnak. De akkor még tudtam kérni vegyenek ki. Megtették, én azóta is egyedi publik cimet kapok. Dinamikus nyiván, de az nem baj (DDNS).

Amúgy a CG NAT-nak van előnye. Kivülről direktben nem tudnak támadni. Mert nem vagy elérhető.

Látnád az én tűzfalam logját. Másodpercenkét van minden fajta portokon próbálkozás, bekopogás.

Ami nyitva van (SSH) azon meg megállás nélkül.

jan. 29. 17:10
 9/11 anonim ***** válasza:
Ja most hogy One lettek, gondolom ennek is oda lesz. Ugyhogy akinek ilyen kell, marad a 30-60 ezer forintos üzleti csomag.
febr. 3. 09:16
 10/11 anonim ***** válasza:
Alternatív megoldás, hogy veszel olcsón egy VPS-t, ahhoz szokott járni IPv4 cím is, arra telepítesz egy VPN-t, majd azon keresztül használod a telód
febr. 3. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!