Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Melyik magyar szolgáltató ad...

Melyik magyar szolgáltató ad nem NAT-olt, nyilvános IP címet a mobilinternet csomagjukhoz?

Figyelt kérdés
Lehetőleg IPv4 legyen, de nem baj ha IPv6. Csak nyilvános legyen.

2023. dec. 18. 15:24
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

#10:

A megoldás jó. De a VPN nem a teló miatt kell. Hanem hogy a publikus IPv4 "bekötésére" a saját IT rendszerembe (ami nem a teló). Ugyanis van pár szerver alkalamzás, amihez kívülről elérhető publikus IPv4 cím kell.

De amúgy ez már megvan, más okból. Cseh VPS-t (Kb 900 Ft/hó) vettem. OpenVPN ée egyéb dolgok futkorásznak rajta. Fix IPv4. Jól is megy... de vagy a vCPU kevés, vagy a VPS szolgáltató sávszélessége gagyi, korlátoz. Vagy túl "messze" van. De tized akkor a sávszélesség és és tizszer akkor a ping idő, mint direktben. Mondjuk egy RDP pkapcsolatnál utóbbi nem annyira előnyös.

Magyar VPS-t még nem próbáltam. De az meg nem lesz 900 Ft.

Lehet nem is OpenVPN kellene titkosítással, mert én nem elrejteni akarom magam, hanem csak tunnel kell a VPS-hez. GRE, IP2IP, stb. De akkor is sávszélesség és ping veszteség biztos lenne. Nem próbáltam.

febr. 3. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!