Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » WiFi jeltovábbítási probléma?

WiFi jeltovábbítási probléma?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Adott a helyzet, nem igazán jó a WiFi a házba. A szolgáltató modeme a ház egyik sarkába van, újrafúrni, áthelyezni stb nem igazán akarom.

Próbáltam Extenderrel kibővíteni a jelet, de olyan vastagak a falak, hogy túl nagy a jelveszteség.

Most elém akadt a Powerline lehetősége, de infót szeretnék róla.

Szóval ezek az eszközök átviszik az elektromos hálózaton a jelet, ez oké. Az is, hogy egy fázison kell lennie a két eszköznek. De lakáselosztó lehet közben?

Illetve ezekre az eszközökre csak vezetékkel lehet rákapcsolódni vagy tudnak már Wifi is játszani?

Előre is köszönöm!

2024. jan. 29. 11:56
 1/10 anonim ***** válasza:
UTP (cat5e) kábelt húzol a másik szobába és teszel a végére egy wifi routert..
2024. jan. 29. 12:13
 2/10 A kérdező kommentje:
Mint írtam, fúrás, faragás nélkül próbálnék valamit először
2024. jan. 29. 12:16
 3/10 anonim ***** válasza:

A szolgáltató modemét nem kell áthelyezned.

Powerline vagy megy (30%), vagy nem megy. Senki meg nem mondja előre.

2024. jan. 29. 12:25
 4/10 A kérdező kommentje:
A fúrást másodjára arra értettem hogy a kábelt is el kell juttatni a másik helyiségbe. A kettő között 2 további helyiség van és egy kis gyerkőc szóval csak magasan lehetne vinni csatornába, falat furva. Ezért érdekelne olyan megoldás amivel meg lehetne oldani enélkül
2024. jan. 29. 12:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem lehet. A fizika törvényit nem tudod áthágni. Az elektromos vezeték is megy valahol, amellé be tudod húzni, csak legyen árnyékolt és (szigorúan csak az egyik végén) földelt kábel, hogy az elektromos kábel mágneses interferenciáját kivédje.
2024. jan. 29. 12:42
 6/10 anonim ***** válasza:

"egy kis gyerkőc szóval csak magasan lehetne vinni csatornába"

Ugyanis?

2024. jan. 29. 13:54
 7/10 anonim ***** válasza:
#4 Padlás nincs?
2024. jan. 29. 14:42
 8/10 A kérdező kommentje:
Igazából engedjük el szerintem az egészet. Értem hogy kábellel a tuti, átjött az infó elsőre is. Csak nem ez volt a kérdés igazából.
2024. jan. 29. 15:43
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez volt a kérdés:

"WiFi jeltovábbítási probléma?"

Erre a válasz az, hogy kábellel összekötöd az access pointokat. Nem más.

2024. jan. 29. 15:46
 10/10 anonim ***** válasza:
230 as kábel esetén is elmondható ha közvetlen megy a kábel egyik szobából a másikba akkor menni fog a Powerline, de ha nem és másfelé megy (csillagpontosan), akkor nem. A sebessége a legjobb esetben is csak tizede az utp kábelnek.
2024. jan. 29. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!