Tp link Archer c6 os routeremen a következő probléma jelentkezett. A wi-fi tökéletesen működik ,viszont a router és a számítógép között nincs kapcsolat(LAN kábellel van összekötve). A modem kábellel összekötve a géppel szintén működik. ?
": Ismétlődő IP címek a hálózatban."
Ha géped a modemmel összekötve működik akkor valszeg a hálókártya is a dinamikus IPvel megy, de azért a bizonság kedvéért ellenőrizd.
Aztán: [link]
56 oldal: mekkora IP range van beállítva? ( IP address pool ). Lehet, hogy csak 1 darab van.
Helló! DHCP szerver engedélyezve van, hogy ne fix legyen az IP-m azt hol tudom beállítani? Egyenlőre még mindig nincs net a gép és router között. Köszönöm válaszod!
IP adress pool 192.168.0.100- 192.168.0.199
Adress Lease time 120 minute
Default gateway 192.168.0.1
Ip cím hozzárendelése: Automatikus DHCP
DNS kiszolgáló hozzárendelése: Automatikus DHCP
sebesség 1000/1000
kapcsolatszintű IPv6 cím : fe80:ea........
IPv 6 os dns kiszolgálók fec000fff....1% nem titkosított
fec000ff.....2% nem titkosított
fec000fff....3% nem titkosított
Fizikai mac cím: 70-85-c2.............
realtek pcie gbe family controller
állapot működik
ipv4 cím:169.254.5.195
ipv6 cím : fe80 ae6f.........
kapcsolódás ipv4/ipv6 csatlakoztatva ismeretlen hálózat nincs forgalom.
Nekem ez fura:
Írtad, hogy routered a 192.168.0.100- 192.168.0.199 tartományból oszt IP címet, de itt teljesen más 169.254 hálózat van.
IPv6 címed is van? Ez biztos? Van nálam is egy kapcsolatszintű ipv6 ami a tököm tudja mit jelent :), de biztos, hogy Ipv4 van használva.
Biztos, hogy jó csatlakozókba dugtad géped és a router - szolgáltató modemet? Biztos, hogy szolgáltató modemje transzparens módban működik és nem valami routerként szintén?
A kábelek biztos, hogy jól vannak csatlakoztatva. Modemből router internet portba. 1-es portból pedig a hálókártyába, de próbáltam a többi portot is.
Nem tudom, hogy van -e IPV6 címem. A routert quick setuppal állítottam be, de szerintem is valami beállítási probléma lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!