Bit-Torrent beállítási kérdés: mi a pontos összefüggés a kapcsolatok száma ill a feltöltési szálak száma között?
Kísérletegettem beállításokkal, és bár sok mindent sejtek, de még mindig nem egyértelmű számomra a két tényező mibenléte és a kettő közötti összefüggés mikéntje.
Amire eddig rájöttem, pl a beállítási korlátozások miatt:
Kapcs-k max száma,
a kapcs max szám torentenként, valamint
feltöltési szálax max száma
UGYANANNYI IS LEHET.
Viszont a feltöltési szálak max száma torentenként max 25%-a lehet az összesnek.
Ennek pl mi az oka?
A FŐ KÉRDÉSEIM:
- Kicsit félreérthető számomra, de itt a többiekre utal mint feltöltők száma illetve feltöltési szálak száma? Azaz a seeder-ekre utal? Vagy pedig az én visszatöltéseim számára utal a beállítási felület?
- További kérdésem: én, aki felületes torrentező vagyok,
tehát NEM vagyok szakértő, ha csak nagyjából nézem meg a dolgot -és ez vélhetőleg hiányos-, furcsálom, miért kell külön beállítani feltötlési szálak max számát, valamint kapcsolatok számát, de legalábbis, hogy a szálak száma mi a fenének lehet kevesebb? Ugyanis ha kevesebb is lehet (márpedig megengedi a beállítás), akkor ezek szerint -pl fele annyi lehet- ha túllépem a max kapcsolódó szám 50%-át, onnantól hozzám kapcsolódó "peer"-eknét kevesebb, mint egy darab szál fog működni, na de hogy a fenébe?? Pl Kovács Gejjjjza rám kapcsolódik nulla egész hetven századnyi darabka szállal?? Nem értem...
- Végül is -ÉS EZ A LEGFŐBB KÉRDÉSEM- a feltötlési szál nem arra utal, hogy valaki hozzám kapcsolódik minimum egy szállal?? Ergo ha tizen kapcsolódnak hozzám és max 20 szálat engedtem meg nekik, akkor személyenként max két szállal tudnak tölteni felém, nem?
- Vagy netán arról van szó, hogy a beállítások az én saját feltöltési szálaimra utal??
Légyszi, hozzáértők teyyék tisztába számomra ezeket a fogalmakat, és hogy a gyakorlatban vajon hogyan működnek. Köszi előre is.
Olyan lehetőség nincs hogy globális kapcsolatok száma?
Mert, ha nincs, akkor:
Kapcsolatok száma: Összes futtatott torrent kapcsolatainak max. száma egy időben (letöltés és feltöltés)
Feltöltési szálak: Összes torrenten hány címnek töltesz fel egy időben
Előző vagyok,
Tehát, ha 10-ra állítod a feltöltési szálak max. számát, akkor az összes futtatott torrentedet 10 emberrel tudod megosztani egy időben.
Ott van, Feltöltési szálak max. száma. Ennyit szolgáltatsz, se többet se kevesebbet!
Igazából nem értem ezen most mit nem lehet érteni. :D
Emberi nyelven: Ha egy emberrel fogsz kezet egy időben az 1 szál. Ha 5 ember fogja a kezed egy időben az 5 szál...és így tovább.
#4: a bizonytalanságom az volt, hogy rám vonatkozik-e, hogy szálak töltése. Ezek szerint rám? Tehát hogy én hány darabra osztom, amit seed-elek? És ahány darabot engedek tőlem seed-elni, az azt jelenti, annyi ember tölthet tőlem maximálisan?
A TCP és UTP beállítást se értem. Mi az előnye és hátránya, ha csak egyike, vagy másika van, vagy ha mindkettő?
A legegyszerűbb végtelenre állítani mindet (-1), de a kapcsolatok max. számát valamilyen értelmezhető értékre korlátozni, amit a hálózat még el tud viselni. Pl. 100-300-500. Így ennyi klienst szolgálsz ki fixen, aztán majd maguk között lerendezik a többit.
A többi beállítást is isten igazából felesleges piszkálni, mert kliensen nincs nagy jelentősége. Nyerni semmit nem nyersz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!