Feltettem facebook marketplace-re egy eladó bútort, és 3 percen belül 5en írtak rám, mind 0 ismerőssel, teljesen egyértelműen vmi modelltől lopott profilképpel, tört, összevissza ragozott magyarsággal. Egyértelmű h mind kamu profil. Mire jó ez?
Mind futárral akarja magához vitetni az ország másik felébe, és természetesen "előre utalnak" ha megvan a visszaigazolás vagy mi (ezt a részét nem is értem) Komolyan nem értem mire jó ez. Mire jó ha ennek bedőlök és vmi random címre elküldök egy kb 10ezer forintos asztalt? Vagy mi a további turpisság ebben?
*időközben rámírt még valaki, ő halálos beteg, és nekem akar adni 920.000 Eurot, csak írjak neki gmailen..:D
Értem hogy valaki ennek bedől, de komolyan nem értem hogy tudnának engem megkárosítani azon túl hogy egy asztalkát feladnék egy random címre..
Valaki pls rajzolja le nekem
áhhhhá, ígymár értem. Szóval nem csak egy random számlaszámra a futárnak átutalt párezer forintot buknék el hanem akár mindent ami a számlámon van...és még a bútor is rajtam maradna..:)
én vagyok a naiv, ebbe bele se gondoltam, hogy egy random emailben kapott linkkel bárki be mer lépni a netbankjába.
köszönöm mindkettőtöknek a felvilágosítást. Eddigis tudtam, hogy a facebook egy borzalmas hely lett, így most ez rátesz még egy lapáttal..
azóta még további 4 bot (egyáltalán ezek botok, vagy északkoreai rabszolgák google translattel?) írt rám, hogy futárral vinné, csak lépjük kapcsolatba...nyilván a magyar helyesírás szabályait változatlanul meggyalázva
BÁR kettő elsőre egész meggyőző volt, az egyik úgy írt rám, hogy Kedves XY, elérhető-e még a termék, a másik meg azzal indított hogy milyen állapotban van a kisasztal. A 0 ismerős, 0 post, 0 személyes adat és 2024ben regisztrált facebook profil és a tengerparton bájosan mosolygós női arc (0 like-kal) viszont erősen gyanúra ad okot. Gondolom ha visszaírtam volna bármit, a második kérdésük már a futár jó lesz e lett volna..
Holnap felteszek egy kiló cukrot eladásra, kíváncsi vagyok azzal is megkapom e ugyanezt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!