Játékpénzt akarok csinálni pontosan 50db,de nem tudom hogyan másoljam le a pénz mindkét oldalát?
Kinyomtatod egyesével, majd összeragasztod.
Viszont arra figyelj, hogy
NEM lehet ugyanakkora a mérete, mint az igazi pénznek (legyen kisebb)
Egyértelműen fel kell rajta tüntetni, hogy nem valódi pénz.
(Pl egy vízjel, vagy fekete-fehér nyomtatás, vagy csak az eleje van kinyomtatva - játékra az is jó)
(Pl. a "gazdálkodj okosan" játékban a pénznek csak az első oldala van kinyomtatva, a hátulja fehér. És sokkal kisebb, mint a valódi pénz)
Hasonlót csináltam - persze nem pénzt, hanem kétoldalas ünnepi meghívót.
Csináltam egy dokumentumban két oldalon táblázatokat, annyi mezővel és olyan méretekkel, ahová beillett a meghívó képe, majd először csak a táblázat körvonalát nyomtattam ki - először a lap egyik oldalára, majd megfordítottam és rányomtattam a másik oldalt - aztán fény felé fordítva egyből látszott, hogy a körvonalak elfedték-e egymást. (ha nem, akkor picit igazítani kellett az egyik táblázat pozícióján)
Végül jobb minőségű lapra kinyomtattam a végleges változatot, és papírvágó-géppel elszeleteltem.
Amit #4 ír nem rossz megközelítés, de még csak kísérletezgetni sem kell ennyit hozzá, mert egy csomó tényező ismert belőle.
A szabvány A4-es nyomtató papír mérete egészen pontosan: 210mm x 297mm. Ezt az összes nyomtatás kezelő szoftver, szövegszerkesztő és minden más program is pontosan tudja, így ha kiválasztod a szoftverben, hogy A4-es lapra nyomtatsz és a szoftverben igazítod a képeket, akkor az pontosan oda fog a papíron kerülni, ahova szeretnéd.
Ha középre igazítva, illetve a lap közép tengelyétől egyenlő távolságba helyezed el a képeket a papíron, akkor a lapot megfordítva is tökéletesen azonos helyre fog esni a másik oldala is.
Egyedül arra kell odafigyelned, hogyan kell a lapot az egyik oldal kinyomtatása után a másik oldalára fordítanod, hogy jól helyezd be (ez sem atomfizika, de gyakorlással elkerülhető, hogy elszúrd). Ettől függ, hogy fejjel lefelé lesz-e a játék pénzeid hátoldala vagy sem.
Persze ellenőrizned nem árt a #4 által írtak szerint, hogy tényleg megfelelően helyezted-e el az oldalon a képeket, de ha megfelelően átgondolva, lap középhez tájolva helyezed el, akkor sok hiba lehetőség nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!