Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Telefonos csalók fenyegetéséne...

Telefonos csalók fenyegetésének lehet alapja?

Figyelt kérdés
Tört rossz angollal próbálta közölni, erős indiai akcentussal egy magyar telefonszámról, hogy a számítógépem folyamatosan adatokat küld nekik. A telefont rányomtam. Hogyan lehet megbizonyosodni róla, hogy nem volt alapja, ha valóban nem volt?
2023. dec. 9. 10:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt. Soha nincs alapja annak, hogy a semmiből keresnek fel téged bármilyen előzmény nélkül. Ugyanaz, hogy nem nyerhettél semmilyen eseményen, amin részt sem vettél.

Sorban végighívják az összes számot és bepróbálkoznak vele. Ha igaz lenne és tényleg a géped adatot küld valakinek: mégis honnan tudhatták volna a telefonszámodat, hogy célzottan téged keressenek? Sehonnan. A mese már eleve ki volt találva, csak a megfelelő balekot kell megtalálni hozzá, aki ezt elhiszi, és kezdődhet az átverés.

2023. dec. 9. 10:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nagy valószínűséggel nem igaz. Ezek a nyomorultak mindent kitalálnak, hogy ne kelljen dolgozniuk.
2023. dec. 9. 11:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként én tuti belekérdeztem volna, hogy kezdjen el mesélni a konfigurációról, mondja meg, hogy milyen meghajtókat lát, azoknak mi a tartalma, illetve kamuból lehet mondtam volna, hogy most bedugok egy pendrive-ot, mondja el mit lát rajta, hogy igazolja az állításait.
2023. dec. 9. 11:58
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat!

Természetesen nem először futottam bele én sem ilyen férgekbe, és kicsit még szívesen futtattam volna, de nem is igazán lehetett érteni mit próbál magyarázni, annyira zajos volt, meg persze a tipikus "send bobs and vagene" akcentussal erősen tört angollal egyébként sem volt élmény kihámozni mit is akar, miközben csak egy pólóban szaladtam ki a fodrásznál az utcára, hogy halljam a telefont. Hetente többször kapok SMS-eket amiben "DHL/Posta" próbál elérni, vagy hívnak gyanús utalás miatt az OTP bankszámlámról (sosem volt OTP számlám), utóbbiakkal el is szoktam szórakozni, de azért belém tette az ideget, hogy elveszhetnek az esetleg biztonsági mentés nélküli családi fényképek, vagy bankkártyaadatok.

2023. dec. 10. 21:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Ezen könnyen lehetne segíteni, rendszeresen biztonsági mentéseket kell csinálni, és nem azt kivárni amikor tényleg ott a baj. Megkaptad a figyelmeztető jelet is, a többség már csak akkor jön rá, amikor késő.
2023. dec. 11. 07:22
 6/7 anonim ***** válasza:

A csaló aki engem át akart verni, nagyon jó színész volt. Olyan jó színész volt, hogy amikor már mondtam, hogy biztos forrásból tudom, hogy csaló, akkor sem esett ki a szerepéből és elkezdett úgy beszélni, hogy én érezzem magam pocsékul, én féljek.

Egy másik csaló az utcán próbált átverni, szerintem már őmaga is elhitte, hogy az akinek kiadja magát.

2024. jan. 17. 05:54
 7/7 anonim válasza:

Tényleg iszonyú tehetségesek.

Előbb hívott fel engem egy magát, az OTP munkatársának kiadó csaló. Hát mondom van idöm, belemegyek a sztorizgatásba, játékba.

Olyan jól színészkedett hogy egy pillanatra már én is majdnem elhittem, hogy van számlám az OTP-nél 😁

2024. ápr. 4. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!