Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Invitelnél mit lehet kezdeni...

Bence12344 kérdése:

Invitelnél mit lehet kezdeni az óriási pingel?

Figyelt kérdés

Kezdeném azzal, hogy körülbelül 10 éve vagyunk az invitelnél, mivel sajnos nincs más opció a falunkban így maradt ez. Az utóbbi években, nagyjából 4-5 éve viszont egyre rosszabb az internet, játékoknál a ping véletlenszerűen felugrál 500-700-ig is, utána visszaáll percekig 40-50-re. Illetve, ha ez nem lenne elég, amikor a ping megugrik akkor példának okáért egy videót már nem tud 1080p-ben betölteni, maximum 360p-ben szenvedve. Azóta kezdődött ez a probléma, hogy emeltek az interneten, ameddig a régi 4mbit-s internet volt addig sosem volt ilyen probléma, jelenleg 13mbits van azóta pedig szörnyen instabil. Kérdeztem tőlük, hogy nem-e az a baj, hogy nem bírja el a hálózat, azt mondták nem valószínűleg nálam van a gond amire a válaszom az volt, hogy 3 különböző gépen lett tesztelve új kábelekkel, illetve ugyan ezt csinálja wifi használatával is. Erre azt a választ kaptam, hogy kiküldhetnek valakit, de nagy eséllyel semmit sem találnak mert ők ezeket az ingadozásokat nem látják a rendszerükben, így nagy eséllyel én fizethetem meg a kiszállás díját is.

Bármit esetleg tudok tenni az ügyben vagy fogadjam el, hogy ennél a szolgáltatónál ez van?

#ping #Invitel #Internet belassulás
2023. nov. 30. 18:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Invis sorstársként: másnál is jelentkezik ez a faluban? Ha igen, akkor máris könnyebb a dolgod, de ha nem, és van a kiszállásra pénzed, mindenképpen hívd ki a szerelőket.
2023. dec. 1. 08:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyrészt idősek laknak a faluban úgyhogy nem tudom, hogy pontosan kinél lehet, egy ismerős van akinél szintén invitel van a falu másik felében, nála ez nem jelentkezik ugyan is, a falu egyik felében fejlesztettek az interneten tavaly, és ott elérhető nagyjából 3x ilyen gyors internet. Amit meg is kérdeztem tőlük, hogy egy ekkora faluban ez, hogy a fenében lehetséges, amire szintén az volt a válaszuk, hogy sok helyen van ez, hogy a falu egyik részében megcsinálják, másikban nem. Egy-két éve egyszer kihívtam őket, akkor még nem kértek ilyen kiszállási díjat, annyit mondott a szerelő, hogy nagyon régi és instabil ez a hálózat, illetve, hogy köttessek be gyorsabb netet mert már lehetséges. Felhívtam őket amire azt kaptam válasznak, hogy nem lehet, nem tudják miről beszélt a szerelő, jelezném akit ők küldtek ki. A szerelő is csak annyit tudott csinálni, hogy a modemet kicserélte, amivel a probléma sajnos nem oldódott meg.
2023. dec. 1. 14:14
 3/5 Gugu Gabor ***** válasza:

Itt olvasgass egy kicsit esetleg regisztrálj és mentsd a méréseket

[link]

2023. dec. 1. 16:30
 4/5 anonim ***** válasza:

„Egy-két éve egyszer kihívtam őket, akkor még nem kértek ilyen kiszállási díjat, annyit mondott a szerelő, hogy nagyon régi és instabil ez a hálózat, illetve, hogy köttessek be gyorsabb netet mert már lehetséges. Felhívtam őket amire azt kaptam válasznak, hogy nem lehet, nem tudják miről beszélt a szerelő, jelezném akit ők küldtek ki.”

Nálunk már három éve a kiszállási díjjal kezdték (akkor volt kb. 7500 Ft), a többi nálunk is ugyanaz, amit leírtál. Pár éve még volt ajánlat 60-as és 130-as netre, ma már egyiket sem lehet. De akkor nem tudtunk váltani, mert már a 60-asért is akkora pénzt kértek, hogy annyit nem ért.

Még egyszer mondom, ha belefér a kiszállási díj, hívd ki a szerelőket.

2023. dec. 1. 20:47
 5/5 A kérdező kommentje:

Januárban ki hívom őket és meglátjuk, karácsonyra nem szeretnék semmi pluszt fizetni ennek a mocsok bandának. Mondjuk sok jóra nem számítók az előző tapasztalatom alapján. Addig is mérem December minden napján az internetet és mentem a méréseket, hátha valamit sikerül elérni vele. Januárban majd írok ki egy frissítést, hogy mit sikerült elérni velük, hátha valakinek esetleg hasznos lesz, vagy letud vonni belőle bármit.

Köszöntem mindenkinek a segítséget.

2023. dec. 3. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!