Mi lehet a gond a routerrel?
Külföldön élek jelenleg 1 éve.A házam Magyarországon van,amit riasztó-kamerarendszer véd.Tegnap hívott a biztonsági cég diszpécsere,hogy a riasztó nem aktív,nem csatlakozik a hálózathoz.Gondoltam,a rossz idő miatt van,mert láttam a kamerán,hogy egész nap szakadt az eső,meg fújt a szél.
Kamerakép van,tehát van net,meg áram is a lakásban.
Bár a kamerák jelzik felém,hogy 'gyenge a hálózat'.10-20 Kb/s-ot mutatnak,míg máskor ez 200-300 volt simán.
A Vodafone-t felhívtam,a diszpécser azt mondta náluk minden rendben van,nem tud meghibásodásról a környéken.
Mondtam neki indítsa újra a routert.Meg is tette,de nem lett jobb.
Mit lehet ilyen távolról esetleg csinálni?
Nem szeretnék ezért hazautazni.
Köszönöm előre is a segítséget.
Ott helyileg lehet valami gond, kétlem, hogy távolról bármit tudsz tenni.
A Vodafone saját trágya modem/routert kombója működik? Mert ha igen, ne csodálkozz, azok mind vackok. A megoldás, hogy csak modemként kell használni (bridge módba tetetni) és mellé egy tisztességes saját routert venni.
Szia!
A probléma az lehet, hogy a Vodafone IPv6-os beállításokat használ a modemen! Hívd fel őket megint és kérd meg őket, hogy állítsák vissza IPv4-re a beállításokat.
u.i.: szerződés megújításnál ezek a majmok resetelik a beállítást úgyhogy erre figyelj oda később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!