Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi lehet a gond a routerrel?

Mi lehet a gond a routerrel?

Figyelt kérdés

Külföldön élek jelenleg 1 éve.A házam Magyarországon van,amit riasztó-kamerarendszer véd.Tegnap hívott a biztonsági cég diszpécsere,hogy a riasztó nem aktív,nem csatlakozik a hálózathoz.Gondoltam,a rossz idő miatt van,mert láttam a kamerán,hogy egész nap szakadt az eső,meg fújt a szél.

Kamerakép van,tehát van net,meg áram is a lakásban.

Bár a kamerák jelzik felém,hogy 'gyenge a hálózat'.10-20 Kb/s-ot mutatnak,míg máskor ez 200-300 volt simán.

A Vodafone-t felhívtam,a diszpécser azt mondta náluk minden rendben van,nem tud meghibásodásról a környéken.

Mondtam neki indítsa újra a routert.Meg is tette,de nem lett jobb.

Mit lehet ilyen távolról esetleg csinálni?

Nem szeretnék ezért hazautazni.

Köszönöm előre is a segítséget.

2023. nov. 19. 22:28
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
haza kell költözni, vagy el kell adni a magyar házat.... és akkor nincs probléma
2023. nov. 20. 06:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Ott helyileg lehet valami gond, kétlem, hogy távolról bármit tudsz tenni.

A Vodafone saját trágya modem/routert kombója működik? Mert ha igen, ne csodálkozz, azok mind vackok. A megoldás, hogy csak modemként kell használni (bridge módba tetetni) és mellé egy tisztességes saját routert venni.

2023. nov. 20. 10:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

A probléma az lehet, hogy a Vodafone IPv6-os beállításokat használ a modemen! Hívd fel őket megint és kérd meg őket, hogy állítsák vissza IPv4-re a beállításokat.

u.i.: szerződés megújításnál ezek a majmok resetelik a beállítást úgyhogy erre figyelj oda később.

2023. nov. 20. 10:51
 4/5 A kérdező kommentje:
Nekem még ez a UPC Connect Box-om van!
2023. nov. 20. 22:34
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hát a connectbox az egy elektronikai hulladék.
2023. nov. 20. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!