Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Router nem kap IP-t a modemtől?

Router nem kap IP-t a modemtől?

Figyelt kérdés

Adott egy internetszolgáltatótól kapott Nokia I-240W-A GPON modem.

Összekötöttem egy TP-Link Archer C20 AC750 routerral. Utóbbin az internet LED ég, de a konfigurációs felületen hiába állítom be hogy dinamikusan kapja az IP-t, nem kap semmit. Próbáltam külön PPPoE kapcsolatot is létrehozni, de csak próbál csatlakozni (a beírt felhasználónév és jelszó biztosan jó) eredménytelenül.

Mac Addresst klónoztam, a router lan IP-je nem ütközik a modem IP-jével..

Mi lehet a probléma?

2023. nov. 8. 20:39
 1/8 anonim ***** válasza:
"Mac Addresst klónoztam" Melyik eszközét? A korábbi routerét?
2023. nov. 8. 20:48
 2/8 A kérdező kommentje:
A PC MAC címét aminek adná a netet a router (LAN porton keresztül)
2023. nov. 8. 20:59
 3/8 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam klónozni a modem MAC-jét is, a helyzet változatlan.
2023. nov. 8. 21:14
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha modem (vagy modem módba van állítva) akkor természetesen nem oszt ip-t. Neked kell megismerkedned vele.
2023. nov. 8. 21:34
 5/8 A kérdező kommentje:
A modem töltötte be eddig a router szerepet (értsd: nem volt más eszköz közte és a PC között + Wifit is sugárzott) és a címkiosztással semmi probléma nem volt, egyedül a most rákötött routernak nem akar osztani valami okból kifolyólag.
2023. nov. 8. 21:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Tehát mégsem modem.

Az ip cím utolsó előtti számjegyének különböznie kell a két routeren.

2023. nov. 8. 21:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor két lehetőség van. Az, hogy melyik kell, attól függ, mire akarod használni a routered. Ha csak több eszközt szeretnél rákötni a netre, akkor a router LAN portjaiba kell csatlakoztatnod minden eszközt és a modemet is. Így a router mint egy switch üzemel és osztja a netet. A router és a modem IP-je ne legyen azonos.

Ha a routert más feladatokra is szeretnéd használni (pl. VPN-szerver), vagy egyszerűen nincs elég szabad LAN port rajta, akkor a modem menjen a router WAN portjába, de akkor a modemet (neked a webes felületen vagy a szolgáltatódnak távolról) bridge üzemmódba kell állítani. A routeren pedig állítsd be a PPPoE kapcsolatot, ha jól értelmezem, azzal csatlakozol (van felhasználóneved és jelszavad). Ha nagyon elakadsz, akkor pedig hívd fel a szolgáltatód ügyfélszolgálatát, segíteni fognak.

A MAC cím klónozását mindkét esetben kapcsold ki, mert csak problémát fog okozni - kivéve, ha az ügyfélszolgálat kimondottan kéri ezt.

2023. nov. 9. 11:11
 8/8 A kérdező kommentje:
#7 köszönöm a segítséget, működik!
2023. nov. 10. 19:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!