Router nem kap IP-t a modemtől?
Adott egy internetszolgáltatótól kapott Nokia I-240W-A GPON modem.
Összekötöttem egy TP-Link Archer C20 AC750 routerral. Utóbbin az internet LED ég, de a konfigurációs felületen hiába állítom be hogy dinamikusan kapja az IP-t, nem kap semmit. Próbáltam külön PPPoE kapcsolatot is létrehozni, de csak próbál csatlakozni (a beírt felhasználónév és jelszó biztosan jó) eredménytelenül.
Mac Addresst klónoztam, a router lan IP-je nem ütközik a modem IP-jével..
Mi lehet a probléma?
Tehát mégsem modem.
Az ip cím utolsó előtti számjegyének különböznie kell a két routeren.
Akkor két lehetőség van. Az, hogy melyik kell, attól függ, mire akarod használni a routered. Ha csak több eszközt szeretnél rákötni a netre, akkor a router LAN portjaiba kell csatlakoztatnod minden eszközt és a modemet is. Így a router mint egy switch üzemel és osztja a netet. A router és a modem IP-je ne legyen azonos.
Ha a routert más feladatokra is szeretnéd használni (pl. VPN-szerver), vagy egyszerűen nincs elég szabad LAN port rajta, akkor a modem menjen a router WAN portjába, de akkor a modemet (neked a webes felületen vagy a szolgáltatódnak távolról) bridge üzemmódba kell állítani. A routeren pedig állítsd be a PPPoE kapcsolatot, ha jól értelmezem, azzal csatlakozol (van felhasználóneved és jelszavad). Ha nagyon elakadsz, akkor pedig hívd fel a szolgáltatód ügyfélszolgálatát, segíteni fognak.
A MAC cím klónozását mindkét esetben kapcsold ki, mert csak problémát fog okozni - kivéve, ha az ügyfélszolgálat kimondottan kéri ezt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!