Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi a véleményetek “szétszedtem...

Mi a véleményetek “szétszedtem.hu” Gézáról?

Figyelt kérdés
Én bírom a posztjait, bár néha elképedek, hogy hogyan lehet ennyi lomot felhalmozni, meg olyan körülmények között élni, ahol már 25 éve is simán felújíttattam volna.
2023. okt. 10. 00:40
 1/8 anonim ***** válasza:
26%

Kedves kérdező, eléggé gáz, hogy látatlanban próbálsz embereket megítélni, úgy, hogy nem ismered azok élettörténetét.

Gyanítom ez a fajta empátiahiány a szemtelenül fiatal korod élettapasztalatának hiányából fakad - sebaj, reméljük, majd kinövöd.

Vannak gyűjtögető emberek. Ősi ösztön, pláne ha ez egy a kommunizmus rémuralmát, a Cocom-lista áruhiányát megélt, gazdaságilag nem épp a csúcson levő országban ez még hatványozódik. Ráadásul ha ez párosul némi szakmai elhivatottsággal - az általad említett Géza feltehetőleg elektroműszerész, így gyaníthatólag nem engedhet meg magának olyan luxust, mint az apuka pénzén lebzselő nyikhaj influenszerek, így beéri azzal, ami van.

2023. okt. 10. 01:07
 2/8 anonim ***** válasza:
73%
Ezen én is elképedtem már, de ha jól értem a projekt célja pont az, hogy szétszedi a lomjait és kidobja egy-két használható alkatrészt leszámítva.
2023. okt. 10. 01:23
 3/8 anonim ***** válasza:
24%

#2: Meg a felépítését kielemezve tanul belőle, gyakorol.

Meg esetleg a nem annyira lomos berendezést megjavítja, felújítja.

Meg - ami a legfontosabb - kordokumentumként szolgál a műszaki eszközöket restaurálóknak, a műszaki történetet kutatóknak.

És nem csak ez a projektje volt. Beszkennelt egy rakat régi, antikvár műszaki könyvet (meg a régi Ezermester című folyóirat kb. összes példányát) - csak hát a szerzői jogvédelem damoklészi kardja lesújtott rá.

Összegyűjtött egy csomó régi készüléknek a kapcsolási rajzát, néhány elektroműszerészi "mesterfogást".

Szóval kellenek az ilyen - a kérdező által "betegnek" titulált - emberek, hasznos tagjai a társadalomnak.

2023. okt. 10. 01:48
 4/8 anonim ***** válasza:
71%

Lelkes szakember, aki hivatásként, maximális szeretettel végzi, amit csinál.

Kérdező, eléggé felháborít hogy te csak ennyit látsz ebből az egészből.

Biztos vagyok benne, hogy meg se lehet becsülni azon elektronikával ismerkedő szakemberek számát, akiket az ő írásai segítettek, inspiráltak, hozzájárulva szakmai tudásuk elmélyítéséhez.

2023. okt. 10. 04:51
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

#3 "Szóval kellenek az ilyen - a kérdező által "betegnek" titulált - emberek, hasznos tagjai a társadalomnak."

Kérdező se direkt se közvetetten nem betegezte le őt, csak te...

2023. okt. 10. 08:46
 6/8 anonim ***** válasza:
66%

#5: A topik kérdését a moderátorok azóta módosították.

A kérdező deklaráltan betegnek titulálta "szétszedtem.hu" Gézát:

[link]

úgyhogy jogos a felháborodásom.

2023. okt. 10. 10:35
 7/8 anonim ***** válasza:
78%
Ez a " beteg " ember sokkal de sokkal értelmesebb elfoglaltságot csinál mint sok influencer meg hasonló....
2023. okt. 10. 12:00
 8/8 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező, ha olvasod a projektjeit és leírásait, szerinted mennyit lehet tanulni abból, ahogy mutogat-magyaráz, emondja mi miért van, melyik alkatrésznek mi a szerepe, mi öregedett el, hogyan működik vagy működhetne stb?
2023. okt. 11. 02:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!