Lehet valami gond abból ha a panelházban egy levédetlen wifi-re kapcsolódok, és használom az internetet?
Szóval ezért megbüntethet valaki? Rendőrség, stb...?
Mert hát nincs jelszóval védve a wifi. Jelszóval védettet is talál a gépem, de azzal inkább nem próbálkozok, mert nem a semmiért van jelszó rajta. De egy jelszó nélküli wifinél mi a helyzet? Nem úgy van hogy arra bárki rácsatlakozhat?
Akkor en elmondom, mielott nagyokos baratunk azt gondolja, hogy tud valamit, ami extra.
A "es atiranyitottam virusos oldalakra" dolognak a lenyege, hogy kell egy sajat gep, amire a default route mutat - ehez csak annyi kell hogy a wifi-n bealithato legyen a gateway, vagy a gepet a wifirouter es a adsl/kabelmodem koze rakjuk.
Ezutan telepitunk egy transzparens proxy-t, (jellemzoen squid-ot) es annak a beallitasaival modositjuk a lekerdezesek eredmenyet.
Jellemzobb felhasznalasa, ha az ember nem genyosagbol, hanem jofejsegbol, es figyelmeztetesbol tilt le lapokat (jellemzoen smswarez, torrent) illetve a kepekre minosegrontes, illetve vizjelezest tesz (xxx kizarasa miatt).
Ram privulhattok, reszletesen is eltudom magyarazni. :P (Csak ne "es hova kell kattintani" szintrol, mert attol agyzsibbadast kapok -_-! )
hát én is így gondoltam, hogy ha nincs jelszó rakva rá, akkor miért ne használhatnám? amúgy meg nem letöltök, hanem csak a leveleimet nézem, meg szimpla netezés. szóval nem olyat csinálok amivel az egész sávszélességét lefoglalom.
mert azt megérteném, hogy gond lenne ha filmeket töltenék, és ezzel belassítanám a netét, de nem ez a helyzet.
a jelerösség (signal) legjobb esetben is csak 29%, legtöbbször 10-15% körül van, és így megmértem a sebességét és 5,5 Mbit-es. szóval ilyen sebességű internetnél szerintem észre sem veszi hogy használom én is. de ha észre veszi, akkor se lehet semmi bajom, mert nem illegális amit csinálok, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!