Van még jó, elsősorban médiatartalmakat hansúlyozó közösségi média?
Instagramon voltam sokat, de otthagytam, amikor láttam, hogy kb. 3-ból 2 poszt TikTok videó újraposztolása vagy Twitter posztok screenshotja.
A TikTok egy borzalom szerintem ezekkel a rövid videókkal. Élvezhetetlen az egész.
Olyan felület érdekelne, ahol emberek főleg fényképeket osztanak meg, saját alkotásaikat mutatják meg. Szívesen néztem meg annak idején Instagramon képeket utazásokról, érdekes házakról, de akár szép nőkről is, vagy valakinek a története arról, hogyan küzdött le egy betegséget.
Szerintem ez inkább a tartalom fogyasztás módján és nem annyira a felületen múlik.
Én pl egyáltalán nem szoktam “Twitter posztok screenshotjait” látni Instán. Videókat egyre jobban nyomja az Insta és ez néha engem is zavar, hogy a fotók háttérbe szorulnak, de ennek sem kell így lennie.
Én egy csomó National Geographic és egyéb hasonló szintű fotóst követek, meg olyan ismerősöket, akik főleg vagy kizárólag fotókat osztanak meg, nem videókat. De rá szoktam keresni/kattintani hashtagekre, témákra, amik érdekelnek. Pont azért, hogy olyasmit lássak, ami engem érdekel és nem az Insta tolja elém őket.
Ha rákattintasz Instán a posztok melletti “…”-re, akkor van egy olyan opció, hogy megmutassa, miért látod azt a posztot. Nálam általában azt írja, hogy vagy olyan tette ki, akit követek (mert az ő posztjai érdekelnek), vagy mert olyan lájkolta azt a tartalmat, akit én követek és ez alapján nekem is érdekesnek gondolta a rendszer.
Ugyanitt a menüben lehetőség van jelezni, hogy “Not interested”, amivel jelezni tudod hogy ilyet ne mutasson, mert nem érdekel.
Nekem ilyenekkel sikerül elég jól szűrni, hogy miket látok.
Szerintem kezdj el olyan accountokat keresni és követni, akik olyan dolgokat osztanak meg, amik téged érdekelnek és inkább így, keresés útján nézelődj, ne arra várj, hogy majd az algoritmus magától kitalálja, mi érdekel.
A TikTok algoritmus állítólag nagyon jó abban, hogy némi folyamatos használat után egyre jobban kitalálja, hogy milyen jellegű tartalom érdekel téged és egyre inkább olyanokat ajánljon.
Szerintem itt is érdemes tudatosan tenni, keresésekkel rávezetni, hogy minél több olyat találj, ami téged érdekel, inkább azokat nézd és ez alapján az algoritmus jobban tud ezekhez hasonló dolgokat ajánlani.
A TikTok (meg az őket a népszerűségük miatt másoló Insta Reels és YouTube Shorts) divat lényege a rövid video. Viszont az rajtad múlik, hogy zenére riszálást, cuki állatokat, vagy tudományos/szakmai tartalmakat nézel inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!