Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi lehet az oka, ha mind a...

Mi lehet az oka, ha mind a tv, mind a notebook újra kéri a wifi jelszó megadását, tehát elfelejti azt?

Figyelt kérdés
Mindegyik készülék egyszerre. Délelőtt még Netflixet néztem, notebookot használtam, majd pár óra múlva a tv is elfelejtette a jelszót és a többi készülék is. Nem volt áramszünet és semmi. Ez normális jelenség vagy valaki babrálhatja a routeremet és wifimet?

2023. szept. 26. 21:19
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Ja es amúgy automatikusan mindig be tudott lépni minden készülék.
2023. szept. 26. 21:25
 2/14 anonim ***** válasza:
Igen, valaki bizonyára vagy az eszközeidről, vagy magán a routeren keresztül (mondjuk szomszéd) hozzáfért a router vezérlőpultjához, és átállított ezt azt. Javaslom, hogy változtasd meg a routerbe való bejelentkezési adatokat a gyáriról.
2023. szept. 26. 21:30
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszi Semmi más oka nem lehet, amiért ezek a készülékek ismét kérik a jelszót?
2023. szept. 27. 20:35
 4/14 anonim ***** válasza:
Nem, mivel ha minden eszközt ledobott magáról, arra lehet következtetni, hogy a routeren belül megváltoztak bizonyos beállítások.
2023. szept. 27. 21:38
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszi.(eléggé elkeserítő)
2023. szept. 29. 22:00
 6/14 anonim ***** válasza:
Ha szeretnél valakivel osztozni a neten, akkor azt javaslom, hogy adj neki inkább vendéghálózatot. A legtöbb router tudja ezt. Az Asus routerek felületén ott van egyből a főoldalon a vendéghálózat menüpont, és ott csak követni kell az utasításokat.
2023. szept. 30. 17:06
 7/14 A kérdező kommentje:
NEM SZERETNÉK......inkább az érdekelne, hogy hogyan akadályozhatom meg a továbbiakban ezt. Még a 192.168.0.1 linket is módosította...nem értem el a routeremet .... Mit tegyek, hogy védve legyek egy profi ellen, aki valószínű, hogy az egyik szomszéd. Illetve, van értelme feljelenteni? Bizonyítható, hogy ő volt?
2023. szept. 30. 18:12
 8/14 anonim ***** válasza:

Én azt javaslom, hogy ne kelljen minden egyes beállításon végigmenned, hogy mit állíthatott át a szomszédod, állítsd vissza a routert gyári állapotba, majd csatlakozva kábellel a routerhez el tudod érni a TP link felületét a gyári 192.168.0.1-es IP címmel. Amúgy innentől már szinte biztos, hogy a szomszédod babrálta meg a készüléket, mivel az IP cím csak úgy magától nem változik meg. Szóval adj a wifinek új nevet, és egy teljesen új jelszót, és ha teheted, titkosítsd WPA3-assal!

A routert úgy tudod a tplink esetében gyári helyzetre állítani, hogy az eszköz hátán lévő Reset gombot hosszan nyomod kb 10-15 másodpercig, majd elengeded, és vársz, míg újraindul az eszköz. Valami jó nehéz jelszót válassz, amit nehéz kitalálni, mondjuk "Megszentsegtelenithetetlensegeskedeseitekert920101!", vagy "Azicikepicikepocakonpockoltpocok1234567_", vagy bármi, amit te tudsz, de más nem. Ugyan ez vonatkozik a router felületére belépő adatokra, a gyári admin admint le kell cserélni egy jó felhasználónév és jelszó párosra, amit te tudsz, de más nem!

Hogy érdemes-e feljelenteni ezért? Szerintem nem ér annyit a dolog. Profi annak az öreg anyja, mert ha igazán profi lenne, akkor nem holmi gyerekes trükkökkel próbálná a szomszéd agyát húzni ilyen gagyi módon.

Majd írj, hogy mi a helyzet!

2023. szept. 30. 19:09
 9/14 anonim ***** válasza:
Az előbb elfelejtettem leírni azt, hogy a továbbiakban majd érdemes letöltened a Tether alkalmazást a telefonodra, mivel azon keresztül könnyedén nyomon tudod követni azt, hogy kik vannak a wifi hálózatodhoz csatlakozva. A Tether nem kártékony, az a TPlink hivatalos alkalmazása a routerekhez.
2023. szept. 30. 19:36
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nem kicsit:)
2023. okt. 1. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!