Honan tudhatom meg hogy a Lenovo notebook om mekkora wifi sebebséget tud fogadni?
Van egy kb 2-3 éves Lenovo notebookom, Jelenleg szar az internetem de nemsokára szolgáltatót váltok ahol akár 1 Gigabite letöltés is lehetséges
wifin keresztúl eza masinám tudja majd ezt teljesíteni?
Na ezt honnan tudhatom meg, Mit kell és hol megnéznem?
Közben rákerestem az eszközkezelőbeől kileset hálózati kártya tipusát és arra rákerestem
Ott azt írja hogy 433Mbps a max
Hááát akkor itt nem lesz gigabites netezés, a qwa életbe:)
Az 1000 Mbit/s sebesség csak kábelen lesz.
A wifi sebességet is megtudod nézni. A böngészőbe írd be, hogy sebességteszt (speedtest).
Ahhoz hogy a kb 1 Gigabit sávszélt ki tudd használni Wi-Fi kapcsolaton keresztül, nem árt egy 802.11ac képes router, illetve egy 802.11ac képes laptop sem (AC szabvány). Valószínűleg a laptopod a 802.11n szabványt tudja.
Ezt a Windows a hálózati adapter beállításoknál is írja. Visszafele a Wi-Fi szabványok kompatibilisek (b/g/n/ac/ax). Nyilván ma már nem vennék ilyet, inkább az AX-et próbáljuk megcélozni (802.11ax vagy WiFi6).
Ez egy 10 éves Wi-Fi modul. 2014-ben jött ki. Az .ac szabványt meg 2013-ban vezették be széles körben. Tehát oké, hogy .ac-s, de ez még nagyon az "eleje" volt. :)
De ott a lényeg a gyártói oldalon: TX/RX Streams 1X1
Ez nagyon nagyon konyhanyelven azt jelenti, hogy 1 antenna (nehogy megjegyezd, mert ez így hülyeség).
Ennek utánanézve, könnyen rájöhetsz, hogy valóban ez a maximuma.
One-antenna AP, one-antenna STA, 80 MHz - 433 Mbit/s
Nálam is mindig 800 Mbp/s felett szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!