FTP Szerver létrehozása, illetve elérése "kintről" (részletes leírás)?
Üdv! Csináltam egy FTP szervert itthon, a Windows beépített FTP szerver funkciójával. A belső hálózaton tökéletesen működik.
Viszont szeretném elérni "kívülről" is.
Kipróbáltam az NGROK-ot, és a PLAYIT.GG-t (Ez alapján: https://www.youtube.com/watch?v=1_GT1Z2-CBc)
Az NGROK-kal korábban már csináltam HTTP alapú megosztást, az működött is.
Most viszont FTP alapút szeretnék, elérni "kintről" és írni-olvasni tudni a fájlokat, "feltölteni" is rá.
Mind az NGROK mind a PLAYIT.GG elindul, és "ONLINE" visszajelzést ad.
Total Commander-rel próbálkoztam, illetve más FTP kliensekkel is, az eredmény mindegyiknél ugyanaz:
Miután megnyitom a kapcsolatot, kéri a felhasználót. Beírom azt, amelyikbe a "szerver" be van lépve (és a belső hálózaton működik is), de erre azt kapom, hogy "OFFLINE" és megszakad a kapcsolat.
Eddig a pontig az NGROK kimutatja, hogy csatlakozik valaki, illetve ha a PLAYIT.GG-t próbálom, akkor teljesen ugyanezt produkálja.
KÉRDÉS: Hogyan tudnám megoldani, hogy elérjem a fájljaimat külső hálózatról is? Miért kapok "OFFLINE" hibát, amikor ugyanezekkel a beállításokkal LAN-on minden működik?
A 22-es portra nincs szükség, törölhető.
WAN oldalon a 3000 alatti portszám nem optimális mert túl sok a "bepróbálkozó". Esetleg a win tűzfalat is ellenőrizd hogy elérheti-e a program a lanon kívüli ipket.
Szerintem a port tartományt vedd szűkebbre, felesleges 500db, tizede is elég.
Próbaképpen kikapcsoltam a tűzfalat (egyszeri próba erejéig a routeren is), de úgy sem jó.
22 port törölve, a másik tartomány átállítva (655310-655315) .
Az eredmény ugyanaz.
Lehet, hogy maga a router szutyok?
Tehát mobilnetről is csatlakozik.
Androidos Filezillával mobilneten ott a port command környékén mit mutat az a 6db-os számjegycsoport? (Pc-s verzióját láttam csak)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!