Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » FTP Szerver létrehozása,...

FTP Szerver létrehozása, illetve elérése "kintről" (részletes leírás)?

Figyelt kérdés

Üdv! Csináltam egy FTP szervert itthon, a Windows beépített FTP szerver funkciójával. A belső hálózaton tökéletesen működik.

Viszont szeretném elérni "kívülről" is.

Kipróbáltam az NGROK-ot, és a PLAYIT.GG-t (Ez alapján: https://www.youtube.com/watch?v=1_GT1Z2-CBc)

Az NGROK-kal korábban már csináltam HTTP alapú megosztást, az működött is.

Most viszont FTP alapút szeretnék, elérni "kintről" és írni-olvasni tudni a fájlokat, "feltölteni" is rá.

Mind az NGROK mind a PLAYIT.GG elindul, és "ONLINE" visszajelzést ad.

Total Commander-rel próbálkoztam, illetve más FTP kliensekkel is, az eredmény mindegyiknél ugyanaz:

Miután megnyitom a kapcsolatot, kéri a felhasználót. Beírom azt, amelyikbe a "szerver" be van lépve (és a belső hálózaton működik is), de erre azt kapom, hogy "OFFLINE" és megszakad a kapcsolat.

Eddig a pontig az NGROK kimutatja, hogy csatlakozik valaki, illetve ha a PLAYIT.GG-t próbálom, akkor teljesen ugyanezt produkálja.

KÉRDÉS: Hogyan tudnám megoldani, hogy elérjem a fájljaimat külső hálózatról is? Miért kapok "OFFLINE" hibát, amikor ugyanezekkel a beállításokkal LAN-on minden működik?

2023. szept. 17. 11:17
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
És se python se scriptek sem kellenek természetesen. Inkább kerüld az ilyen útmutatókat ha jót akarsz. Csak ftp szerver kell (pl ftpzilla) és semmi más.
2023. szept. 17. 18:00
 12/30 A kérdező kommentje:

Értem, csak mivel egyedül nem megy a dolog, ezért kerestem útmutató(ka)t.

Rákeresve a Filezilla programra szintén az ngrok és társait kezdi el, ha külső hálózati megosztásra kerül a sor.

Szerverem már van, a Windows alapból tartalmaz FTP szervert. Lokális hálózaton működik is.

A gond az, hogy sehogy sem bírom elérni azt, hogy külső hálózatokon is hozzáférjek.

Ehhez már kevés a tudásom, ezért kerestem tutorial-okat, az eredmény pedig a fentiek...

2023. szept. 17. 18:23
 13/30 anonim ***** válasza:

"Windows alapból tartalmaz FTP szervert"

A win infrastruktúra része, annak usereivel, jogosultságaival. Igencsak kényelmetlen és nem felhasználóbarát. Sőt neten még veszélyes is lenne ha menne.

Külső hálózatok lehet hogy szándékosan tiltva vannak, mert nem szervernek tervezte a ms.

Ezért jobb egy Filezilla server.

2023. szept. 17. 23:45
 14/30 A kérdező kommentje:

Addig oké, hogy Filezilla pl.

De ahhoz is csak olyan tutorial-ok vannak youtube-on, amik scriptekhez és ngrok féle cuccokhoz vezetnek.

A kérdés az, hogy hogyan lehet egyszerűen megoldani (lépésről-lépésre) egy működő otthoni FTP szerver elérését bárhol a világon, írni-olvasni a fájlokat rajta?

2023. szept. 20. 16:35
 15/30 A kérdező kommentje:
De akár saját működő VPN is megfelel, ha lehet olyat, hogy "LAN" hálózatként működjön interneten keresztül (úgy ismerje fel a szervert, mintha LAN-on csatlakozna)
2023. szept. 20. 16:39
 16/30 anonim ***** válasza:
Nem. Nem kell se vpn se ngrok se semmi más a filezillán kívül. Meg kéne kicsit értened mi hogy működik, mert ha nem érted mit csinálsz és miért akkor nem fog sikerülni. Kerüld azon lájkvadász videós beállításokat amit eddig találtál..!!!
2023. szept. 20. 16:58
 17/30 A kérdező kommentje:
Addig megvan, hogy filezilla és van lokális szerverem. De még mindig nem tudom, hogy hogyan jutok el a globális szerverig...
2023. szept. 20. 17:01
 18/30 anonim ***** válasza:

Már az #1 link alján is szerepelt ez a link: [link]

juss el addig hogy ellenőrződ nincs-e cgnat és beállítod a portforwardokat a routeren. Ezután ip címmel már el kell tudnod kívülről érned. Csak ha ez megvan jöhet a következő lépés.

Bármilyen egyszerű a router ezen beállítás benne kell hogy legyen. Meg kell találnod.

2023. szept. 20. 17:36
 19/30 A kérdező kommentje:
Eljutottam addig, hogy csatlakozik, bekéri a felhasználónevet+jelszót, le is fut az egész, de a "könyvtár betöltése" időtúllépés miatt megszakad
2023. szept. 20. 17:55
 20/30 A kérdező kommentje:

Na most az a vicc, hogy minden be van állítva, de:

-Ha a globális hálózatra állított FTP-re próbálok kapcsolódni, a legvégén időtúllépés.

Ha felcsatlakozom az otthoni hálózatra de ismét a globális beállítást adom meg, akkor sikeresen belép.

2023. szept. 20. 18:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!