A Neptun vagy a Kréta a rosszabb?
A krétából pont kimaradtam, a neptunnal nekem nem volt sok gondom.
A neptunt már nagyon regóta fejlesztik, így talán kiforrottabb.
A Kréta egy fokkal jobb.
A Neptun alapjaiban van elcseszve. Én nem láttam a forráskódját (a Krétáét igen, mert az ugye ""nyílt forráskódú"", haha...), de dolgoztam a Neptun asztali kliensével, amit ti, leendő és jelenlegi egyetemisták nem láttok, de én mint ex-egyetemi rendszergazda, igen. Na arról jót mondani nem tudok. Ahhoz képest, hogy nem egy mai szoftver, orbitális bugok vannak benne, a hiányosságairól és a borzasztó béna megoldásairól nem is beszélve.
Ide tartozik, kedvenc Neptunos hibaüzenetem: [link]
A Kréta backendje már viszonylag korrektebb cucc. Oké, vannak benne hülyeségek ill. vicces dolgok, mint a hard-coded jelszavak (Porcica1 -> [link] ), az angol-magyar kevert nyelvű változónevek ( [link] ), a DirtyWords.xml ( [link] ), de azért itt legalább a törekvés látszik, hogy legalább szakmailag valami értelmezhető dolgot alkossanak.
A webes felülete mindkettőnek elég trehány, de abból a szempontból is rosszabb a Neptun.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!