Miért tölti le a fájlokat ilyen lassan ?
Vettem egy wifi sticket, usb 2.0-ás csatlakozásút.
Lemértem a vodafone netet és elvileg 25-28mb/s sebességgel kellene letölteni, ami valós is mert a macbookomon annyival tölt le.
Na már most a gépen a torrenteket 2-3mb/s maximummal tölti le, ugyanakkor ha az ubisoft vagy steam programon belül tölti le a játékot akkor az lényegesen gyorsabb (25-28mb/s)
Még azt vettem észre, hogy microsoft edge böngészőn töltöttem le az ubisoft connectet (300mb kb) és 3-4 percig töltötte, ami megint csak nem reális.
Mi lehet a probléma a wifi stickkel, hogy egyik helyen tölt normálisan, másikon nem?
Nem csak a Te letöltési sebességed számít, hanem a feltöltő(k)é is.
Ha kevés és lassú feltöltő van, akkor csak annyival fogsz tudni letölteni, amennyivel ők fel.
AZ oké, hogy torrentnél számít a mások feltöltési sebessége.
De amikor egy epic store launcher wifin 5 perc alatt jön le, kábelen meg 5mp alatt, akkora valszeg a wifivel van gond
Torrent: 3MB/s = 24Mbps - Stimmel.
Tegyük fel, hogy elérsz 32Mbps sebességet. Ez 4MB/s.
Azaz 1 perc alatt 240MB-ot tudsz letölteni maximum.
Ha 300MB 3 perc, akkor az átlagsebességed 1,66MB/s = 13,3Mbps.
Ha ennél komolyabb sebességet szeretnél, akkor tedd közelebb a gépet a routerhez, vagy kösd össze kábellal, vagy vegyél egy USB3.0 sebességű 802.11ac vagy komolyabb tudású, 5Ghz-es wifi stick-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!