Online rádió hallgatása a lehető legkisebb adatforgalommal, hogyan?
Minden, általam ismert online rádiót szeretnék a lehető legkisebb adatforgalmazással hallgatni, például 32 KBPS minőségben jó lenne.
Sok online rádiónak nincs rosszabb minőségű stream-e, mint például 64 KBPS.
Nincs valami köztes megoldás?
TuneIn programban beállítható, hogy "a legalacsonyabb minőségű" stream-et használja, de gondolom ezt csak akkor tudja megtenni, ha adott rádióadónak van ilyen stream-e és erről a TuneIn is tud.
Nagyon-nagyon régen (jópár éve) egyszer valamilyen hasonló kérdésnél valaki küldött egy szerver elérhetőséget, ahol különféle rádiók kis adatforgalom-igényű streamjei voltak (gondolom a szerver átkódolta), sajnos most hogy kellene, nem találom.
Érdekelne bármilyen megoldás, ami megvalósítható.
El tudom képzelni milyen lehet egy stereo 32kbps MP3. Még a szöveg is kásás bugyborékolás lenne, nemhogy a zene.. :)
Minek kéne ez? Hogy kettéálljon a füled? :)
Nem zenei rádiókat hallgatok egyrészt, másrészt pedig hallássérült vagyok és én annyira nem érzékelem a minőségbeli eltérést.
Kérhetném, hogy ne ebbe a "minek ez?" irányba menjünk el, hanem a kérdés megvalósítási lehetőségeiről legyen szó.
Régen volt ilyen szolgáltatás a yourmuze.com, sajnos megszűnt és a mai napig hiányolom. Ennél bármilyen bitrátát be lehetett állítani.
Ami nálam működött megoldás, hogy VPS-re feltettem egy MSCP lite-t, ebbe be tudtam illeszteni egy forrás rádiót, majd a kimeneti bitrátát tetszőlegesre lehet állítani. A lite viszont egy VPS-en 10 webrádiót enged, és régebbi operációs rendszerrel működik csak, tehát olyan szolgáltatót kell keresni, ami ezt tudja. A virtualizáció sem mindegy, KVM vagy Xen ajánlott, OpenVZ és LXC-vel kompatibilitási problémák lehetnek.
Egy ilyen VPS ára havi párezer forint, ezért nem tartom túl költséghatékony megoldásnak. Én inkább nagyobb mobilinternet csomagra váltottam, mint ezért egy VPS-t bérelni, kb. ugyanott vagyok árban, de jobb a hangminőség, és nem csak 10-et tudok beállítani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!