Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Melyik a jobb internet szolgál...

Melyik a jobb internet szolgáltató? Telekom, vagy Yettel?

Figyelt kérdés
Nem tudok választani, csak ez a két lehetőség, nem érdekel más.
2023. aug. 4. 22:49
A kérdező szavazást indított:
Telekom
Yettel
13 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
A Yettel csak mobilhálózaton működik, ami olyan is (általában jó, de néha nem és pont a legrosszabbkor). A Telekomnak van vezetékes opciója, azt csak akkor ne ha DSL, annál a 3G mobil is jobb. Ha viszont koax vagy optikai kábel akkor erősen ajánlott.
2023. aug. 4. 23:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Hordozható kellene, de olyan, ami nem tetű lassú. A vodafone lassú volt nagyon, váltani kellene.
2023. aug. 4. 23:33
 3/6 anonim ***** válasza:
45%
Lefedettségben telekom a legjobb.
2023. aug. 5. 00:44
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi, nekem ennyi elég.
2023. aug. 5. 01:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Mercedes vs. Zsiguli a kettő kb.
2023. aug. 5. 09:06
 6/6 Kancácska ***** válasza:
71%
Én a Yettel Otthonnetet használom és nagyon meg vagyok vele elégedve. Piszok erős és nagyon stabil. Most ért véget a közelünkben a hálózatfejlesztés, nagyon sokat beleőltek eddig is. Még pár hónapig tart aztán újabb szolgáltatások is lesznek folyamatosan, ahogy élesítik a legújabb generációs adóikat. Én a lakásban (5. emelet és csúszózsalus betonház) folyamatosan mérek 1400 Mbps feletti sebességet telefonon (3 különböző telefon, többféle időszak). Még a legeldugodtabb zugokban, több betonfal mögött is 600 Mbps felett van a letöltés. Az otthonnet egy TP-Link routerrel megy, abban van a Sim kártya. Annak csak egy tápfeszültség kell. Abba van bekötve kábellel egy kis PC, plusz a tv is mivel mellette van, kábellel kapja az adatot, és alkalmazáson megy a tv. Semmilyen más kábel nincs. A router folyamatosan 800 Mbps felett szórja a jelet a lakásban wifi6-on. A legnagyobb viharban amikor még egy méterre sem lehetett látni, ömlött a jég meg az eső, akkor is tartotta a sebességet. Én vodafone vezetékes netet váltottam ki mert kevés volt a feltöltési sebesség de a legnagyobb bajom az volt, hogy hol volt net, hol nem. Más szolgáltató pedig nem volt elérhető a környéken. Sokkal szabadabb, hogy nem kell vezetékezni, a sebesség is nagyobb, és olcsóbb is. A vodafone/upc kábel 500-as volt de csak kábelen tudta a számítógéppel, wifin a laptoppal 250-300 Mbps körül volt, 20 Mbps feltöltéssel. A Yettel otthonet a router és a pc között kábellel 800 Mbps felett van, ugyanaz a laptop pedig 550-580 Mbps között veszi 110-130 Mbps feltöltés mellett. Ráadásul a tv sokkal jobb minőségű, zongorázni lehet a különbséget a voda meg a yeti között. A Yettel tv alkalmazáson is megy így a TV-n azon nézem, de van egy másik tv, ami sima lcd nem okos, de a box segítségével azon is jön a tv, plusz minden ami android (pl. youtube). Melette tableten, mobilon, laptopon is lehet nézni. 30 eszközre lehet telepíteni és egyszerre 3 helyen lehet nézni. Felvehető, visszatekerhető a műsorok nagy része. Szóval nekem bejött a váltás. Az egész olcsóbb havi 2 000,- Ft-al, és stabilabb, jobb minősége, mindenféle kábelezés nélkül, plusz egyenletes, erős szolgáltatást kapok. Sajnos a voda/upc idejében rengeteg panasz volt és mindig a legrosszabbkor állt le. Sőt, mivel a telefon is yetteles, így legalább egy szolgáltatónál vagyok. Még áramszünet esetén is van korlátlan net, mert a telefonban is az van, csak megosztom és kész, ameddig a laptop akkuja bírja addig azon lehet netezni, tévézni. Szóval ahol már van 5G, ott csak ajánlani tudom. Nálunk a cégnél telekom a partner, rengeteg kollégának van de sok a panasz rájuk. A cégnél is felmerült a váltás.
2023. aug. 6. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!